Operaţiuni ale poliţiei în întreaga Germanie! Mediile islamiste sunt suspectate de plănuirea unui atentat

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
14/01/2020, 14:28
Operaţiuni ale poliţiei în întreaga Germanie! Mediile islamiste sunt suspectate de plănuirea unui atentat GALERIE FOTO
Poliția din Germania a avut mai multe operațiuni în mediile islamiste. Sursa foto - hepta.ro

Mai multe operaţiuni ale poliţiei au avut loc în întreaga Germanie, împotriva ”mediilor islamiste”, suspectate că au plănuit un atentat în ţară. Totul a fost confirmat de parchetul general din Berlin.

Operaţiuni ale poliţiei în întreaga Germanie!

Aceste ”percheziţii” vizează ”persoane de origine cecenă” cu legături cu ”mediile islamiste”, a precizat parchetul pe contul de Twitter, anunţând că ”operaţiune sunt în curs”. Suspecţii plănuiau un ”act violent grav ce pune în pericol statul”, afirmă parchetul general.

”Cu vârste cuprinse între 23 şi 28 de ani”, ei sunt suspectaţi că eu ”efectuat reperări” în vederea ”organizării unui atentat cu motivaţii islamiste”, precizează parchetul şi poliţia într-un comunicat de presă.

Mediile islamiste sunt suspectate de plănuirea unui atentat

Percheziţiile, al căror scop este ”să clarifice motivaţia” suspecţilor, au permis anchetatorilor să confişte ”bani lichizi”, ”arme albe” şi ”material informatic”.

Cu toate acestea, niciun ”pericol concret de atentat” nu este dovedit pentru moment, anunţă autorităţile, care nu menţionează vreo arestare.

Operaţiuni au avut loc în capitala germană Berlin, dar şi în landurile Brandenburg, Turingia şi Renania de Nord-Westfalia. În total, ”180 de (membri ai) forţelor de intervenţie” au participat la operaţiuni.

Autorităţile germane sunt în alertă cu privire la ameninţarea islamistă la adresa ţării, în urma unui atentat cu un camion, într-un târg de Crăciun, revendicat de gruparea Statul Islamic (SI), soldat cu 12 morţi, în decembrie 2016 la Berlin.

Autorul acestui atentat, tunisianul Anis Amri, a reuşit să fugă de la faţa locului, dar a fost ucis prin împuşcare de poliţia italiană la Milano.

De la acest atac, autorităţile germane au dejucat nouă tentative de atentat de acest tip, între care două în noiembrie 2019, potrivit unor date prezentate de Biroul Federal al Poliţiei Criminale.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×