ONU, avertisment: rezervele de hrană ale planetei, în pericol! Specii de animale și plante, distruse de omenire

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
23/02/2019, 15:37
ONU, avertisment: rezervele de hrană ale planetei, în pericol! Specii de animale și plante, distruse de omenire GALERIE FOTO
Avertisment ONU! Rezervele de hrană ale planetei sunt în pericol!

Organizația Națiunilor Unite (ONU) avertizează că rezervele de hrană ale planetei sunt în pericol și că multe specii de animale și plante au fost distruse de omenire. La nivel mondial, unul din nouă oameni nu are hrană suficientă, iar populația lumii va crește până la 9,8 miliarde până în anul 2050.

Rezervele de hrană ale planetei se împuținează tot mai mult din cauză că omenirea a distrus foarte multe specii de animale și plante care îi asigura alimentația, arată un raport ONU, iar numărul populației la nivel mondial este în creștere. Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură anunță că, în aceste condiții, sistemele de producție sunt mai sensibile la şocuri precum dăunătorii sau bolile, seceta sau alte fenomene meteo extreme cauzate de schimbările climatice.

Avertisment ONU: rezervele de hrană ale planetei sunt în pericol!

„Pierderea biodiversităţii în domeniul alimentaţie şi agriculturii compromite într-un mod serios capacitatea noastră de a hrăni şi alimenta o populaţie globală în creştere. Trebuie să folosim biodiversitatea într-un mod sustenabil, astfel încât să putem răspunde mai bine provocărilor climatice crescute şi să producem hrană într-o manieră care nu afectează mediul înconjurător”, a declarat directorul FAO, Jose Graziano da Silva.

Rezervele de hrană ale planetei se împuținează tot mai mult
Rezervele de hrană ale planetei se împuținează tot mai mult

În raport se arată că deși la nivel mondial există 6.000 de specii de plante care pot fi folosite în alimentație, mai puțin de 200 sunt consumate pe scară largă şi doar nouă dintre ele reprezintă cea mai mare parte din producţia agricolă a lumii. În aceste condiții, biodiversitatea planetei este în pericol din mai multe motive: poluare, resurse de apă administrate defectuos, mod greșit de utilizare a terenurilor și politici deficitare în ceea ce privește recoltarea.

„Agravată de faptul că depindem de un număr din ce în ce mai mic de specii pentru a ne hrăni, pierderea accentuată a biodiversităţii în domeniul alimentaţiei şi agriculturii pune în pericol securitatea alimentară şi nutriţia”, a mai spus Jose Graziano da Silva.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×