OFICIAL! Distribuirea elevilor din București în clasele pregătitoare se face numai în ordine alfabetică. Există și o procedură excepțională

Alex Năstase   
în Stiri mondene
25/02/2020, 16:33
OFICIAL! Distribuirea elevilor din București în clasele pregătitoare se face numai în ordine alfabetică. Există și o procedură excepțională GALERIE FOTO
Elevii vor fi repartizați în ordine alfabetică. Sursa foto - hepta.ro

A devenit oficial! Distribuirea elevilor din București în clasele pregătitoare se face numai în ordine alfabetică. Totul se va petrece după finalizarea procesului de înscriere, în perioada 1 septembrie-4 septembrie 2020.

Distribuirea elevilor din București în clasele pregătitoare se face numai în ordine alfabetică

Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar al Municipiului București și cofirmată de inspectoarea școlară generală adjunctă, Liliana Toderiuc-Fedorca.

Există și o procedură excepțională în ceea ce-i privește pe copiii născuți după 1 ianuarie 2015. În cazul acestora, părinții trebuie să participe la o consiliere la inspectorat, în urma unei programări făcute la TELVERDE 0800816021.

Există și o procedură excepțională

Abia după ce trec prin acest pas se ajunge la evaluarea psihosomatică. “Toți elevii înscriși în unitatea de învățământ vor fi ordonați alfabetic, realizându-se 2 liste organizate pe criteriul de gen.

Distribuirea acestora pe clase se face în ordine alfabetică, câte un elev la fiecare clasă existentă (primul copil va fi cuprins în clasa pregătitoare A, al doilea copil, în clasa pregătitoare B, ș.a.m.d până la ultima clasă, după care se reia repartizarea, următorul copil fiind cuprins în clasa pregătitoare A și tot așa). 

Pentru a se asigura echilibrarea claselor constituite, acest algoritm se aplică separat celor 2 liste organizate pe criteriul de gen”, se arată în procedura aprobată de ISMB.

“În cazul copiilor gemeni/tripleți, părintele/tutorele legal instituit/reprezentantul legal depune o declarație la unitatea de învățământ prin care precizează dacă dorește repartizarea fraților în aceeași clasă sau în clase diferite.

În situația în care părintele/tutorele legal instituit/reprezentantul legal dorește înscrierea fraților în aceeași clasă, aceștia vor fi repartizați în clasa în care a fost distribuit primul dintre frați”, au stabilit inspectorii.

„Conducerea unității de învățământ ia măsuri pentru distribuirea echilibrată în clase a elevilor cu CES pentru care au fost depuse documente doveditoare la dosar. În situația în care un elev cu CES a fost distribuit într-o clasă în care a mai fost distribuit un alt elev cu CES, acesta va fi distribuit în clasa imediat următoare”, a mai hotărât ISMB.

„În ce privește procedura excepțională, dacă, după consiliere, părintele/tutorele legal instituit/reprezentantul legal al copilului își păstrează opțiunea de înscriere sau de amânare a înscrierii în învăţământul primar, copilul va fi orientat către CMBRAE în vederea realizării evaluării nivelului de dezvoltare psihosomatică”, au mai spus reprezentanții ISMB

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×