OFICIAL! De când se închide TVR HD! TVR 1 şi TVR 2 vor trece pe HD

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
22/10/2019, 16:36
OFICIAL! De când se închide TVR HD! TVR 1 şi TVR 2 vor trece pe HD
TVR HD va emite doar până pe 3 noiembrie. Sursa foto: TVR

TVR HD se va închide din luna noiembrie, iar posturile principale ale Televiziunii Române, respectiv TVR 1 și TVR 2 vor trece pe High-Definition. TVR 1 va intra în varianta HD pe cablu începând cu data de 3 noiembrie. TVR 2 HD va începe emisia în format HD de zilele acestea, iar până pe 3 noiembrie, televiziunea va rula promo-uri pentru a-i informa pe telespectatori în legătură cu schimbările.

TVR HD, o aventură scurtă spre dispariție

Nicoleta Voican, reprezentant TVR, a solicitat din partea CNA menținerea licenței pentru TVR HD până pe 3 noiembrie, în urma ședinței care a avut loc pe 4 octombrie, scrie paginademedia.ro. Cu alte cuvinte, TVR renunță la HD pentru postul principal, însă alte două televiziune se vor bucura de emiterea în această variantă.

„În ce privește TVR2 HD, se va introduce pe cablu și satelit un nou feed, un nou program. TVR 2 SD merge mai departe fără niciun fel de problemă. Vrem să emitem pe satelit un feed de TVR 2 HD. El nu va avea același program cu TVR2 SD pe o perioadă de 10 zile. Din 3 noiembrie vor fi simulcast”, a declarat Voican, conform sursei mai sus menționate.

TVR HD
TVR 1 și TVR 2 vor emite în variantă HD de luna următoare. Sursa foto: TVR

TVR HD trebuia să fie un post de sport, dar s-a renunțat la plan după venirea Doinei Gradea

TVR emite în format HD din anul 2012. Peste cinci ani, în perioada mandatului Irinei Radu, TVR HD urma să devină o televiziune de sport, însă planurile au fost date peste cap de Doina Gradea, care s-a instalat apoi la conducerea postului public de televiziune. Toate canalele TVR trebuiau să emită în HD până la finalul anului 2018, însă lucrurile au intrat în stand-by. Cel puțin așa promisese la începutul lui 2018 Doina Gradea.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×