OFICIAL! Dacia, varianta hibrid! Ultimele detalii despre Sandero 3

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
17/01/2020, 08:46
OFICIAL! Dacia, varianta hibrid! Ultimele detalii despre Sandero 3 GALERIE FOTO
Dacia propune multe surprize pentru 2020. Sursa foto - carscoops.com

A devenit oficial! Ne pregătim pentru Dacia, varianta hibrid! Astfel, prin noua generaţie care va fi lansată chiar în acest an, Dacia Sandero va face un pas uriaș înainte din punct de vedere tehnic, dar, atenție, şi estetic.

Dacia, varianta hibrid!

Jurnaliștii de la carscoops.com au publicat  o serie de imagini-spion cu noul model. De la început trebuie să știți că mașina va avea dimensiuni mai mari. Aceasta vine și cu o platformă tehnică modernă denumită CMF-B, similară cu cea a actualului Clio, Captur sau Nissan Juke.

Așadar, în comparaţie cu actualul model, noul Sandero va avea îmbunătăţiri semnificative la capitolele manevrabilitate şi siguranţă. Mai mult de atât, noul Sandero va avea un design apropiat de cel al noului Duster.

Ultimele detalii despre Sandero 3

De la acesta va împrumuta mai multe elemente de design exterior printre care şi grila, farurile sau blocurile otice din spate. Sunt mai multe noutăți. Astfel, pe maşină vor fi montate şi motoare pe benzină de 1,3 litri dezvoltate de Renault împreună cu Daimler.

Acest propulsor care are o putere de 130 de cai echipează mai multe modele Renault sau Mercedes-Benz şi acum va ajunge şi la Dacia.

O altă premieră va fi şi montarea pe noul Sandero a unui sistem de propulsie de tip mild-hybrid, dar acestă echipare va veni în doi sau trei ani. Cei de la Renault au spus, cu ceva timp în urmă, că varianta hibrid va ajunge la Dacia după ce va fi implementată pe toate modelele Renault.

Un alt detaliu semnificativ este acela că atunci va fi destul de ieftină pentru a nu afecta preţul competitiv al modelului. Constructorul francez merge pe ideea că versiunile clasice de motorizare vor fi mai scumpe cu numai 200-300 de euro în comparaţie cu cele aflate acum în fabricaţie.

Cu toate acestea, nu a dat variante de preţ pentru mild-hybrid, care, în principiu, trebuie să aibă un cost sensibil crescut în comparaţie cu modelele cu propulsie tradiţională.

Trebuie să știți că noul Sandero va fi lansat în toamnă la Salonul Auto de la Paris. Până atunci reprezentanții companiei au promis că vor face publice o serie de imagini şi informaţii oficiale despre acest model.

Anul acesta, pe lângă lansările Logan 3 şi Sandero 3, mai sunt programate şi cele ale noilor Lodgy şi Dokker. Acestea din urmă nu beneficiază de noua platformă, ci vor fi construite pe vechile tehnologii.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×