Oamenii de știință susțin că noul coronavirus s-a dezvoltat în mod natural! De vină ar fi atât liliecii, cât și pangolinii

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
28/03/2020, 14:27
Oamenii de știință susțin că noul coronavirus s-a dezvoltat în mod natural! De vină ar fi atât liliecii, cât și pangolinii
Un studiu arată că noul coronavirus este o combinație virusul liliecilor și cel de la pangolini. Sursa foto: CNN

În timp ce noul coronavirus provoacă zilnic sute de mii de victime la nivel mondial, peste 65 de state fiind afectate în momentul de față, printre care Italia, Germania, Spania și România, oamenii de știință fac eforturi uriașe pentru a identifica sursa acestei boli ce pare să fi izvorât din senin. Specialiștii speră că odată identificat locul din care provine această tulpină, va putea fi dezvoltat un vaccin menit să pună capăt pandemiei.

De unde a apărut COVID-19? Un studiu arată că ar fi o combinație între virusul liliecilor și cel de la un pangolin

Când vine vorba despre originea acestei boli, trebuie spus că avem de-a face cu nenumărate teorii ale conspirației, răspândite mai ales prin intermediul rețelelor de socializare, majoritatea demne de universul Stiințifico – Fantastic.

În timp ce unii susțin că agentul patogen a fost conceput în laborator, ca parte a unui atac biologic menit să destabilizeze economia întregii lumi, alții pun totul pe seama animalelor.

Cel mai recent studiu arată, însă, că tulpina care a provocat pandemia de COVID-19 s-a dezvoltat în mod natural, nefiind vorba despre „un produs de laborator sau un virus manipulat”.

Potrivit cercetătorilor de la Şcoala de Medicină a Universităţii Tulane din statele Unite, nu vorbim despre o creație umană, întrucât nu avem de-a face cu niciun element al unui virus folosit anterior.

În aceste condiții, boala a apărut cel mai probabil printr-o recombinare a unui virus găsit în lilieci și a unui alt virus provenit de la un pangolin. COVID-19 este în proporție de 96% identic cu un coronavirus purtat de lilieci, au explicat cercetătorii, dar cu o anumită variaţie, acesta fiind și detaliul care îl face atât de infecțios.

Oamenii de știință susțin că virusul nu își are originea în Wuhan

Ştim din studiul altor coronavirusuri că se poate ajunge la această variaţie şi astfel pot deveni mai patogeni. Aceasta poate fi o explicaţie plauzibilă pentru motivul care a făcut ca acest virus să fie atât de uşor transmisibil şi a provocat această pandemi”, a declarat Dr. Robert Garry, profesor la Şcoala de Medicină a Universităţii Tulane şi unul dintre autorii studiului.

Totodată, oamenii de știință demontează teoria conform căreia noul coronavirus ar fi apărut într-o piață de pește din orașul Wuhan, capitală a provinciei chineze Hubei. „Analizele noastre, precum şi altele, indică o origine mai timpurie decât asta”, a explicat Garry.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×