O tânără însărcinată în 9 luni din Ploiești a murit, acasă. Din păcate, nici fătul nu a putut fi salvat

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
16/01/2020, 14:34
O tânără însărcinată în 9 luni din Ploiești a murit, acasă. Din păcate, nici fătul nu a putut fi salvat
O tânără de 28 de ani însărcinată în 9 luni a murit după ce a fost externată din spital. Sursa foto: Hepta.com

O tânără însărcinată în 9 luni a murit în condiții suspecte acasă după ce fusese externată de la Spitalul de Obstetrică Ginecologie din Ploieşti. Femeia în vârstă de 28 de ani se internase la spital la începutul săptămânii, dar a fost lăsată să plece acasă miercuri, 15 ianuarie.

O femeie de 28 ani a murit fiind însărcinată în 9 luni. Tânără fusese externată în aceeași zi

O tânără din comuna Ariceștii Rahtivani, județul Prahova, s-a prezentat la spital pentru ultimul control medical fiind însărcinată în 9 luni. Femeia de 28 de ani urma să nască, dar medicii au decis să o externeze în cursul dimineții de miercuri, 15 ianuarie.

Câteva ore mai târziu după externarea din Spitalul de Obstetrică Ginecologie din Ploieşti femeia a început să se simtă rău și a murit în condiții suspecte. Din nefericire, medicii care s-au deplasat la domiciliul femeii nu au mai putut face nimic nici pentru făt.

„Ieri, 15 ianuarie, în jurul orelor 21:40 am fost sesizați de către dispeceratul Ambulanței Prahova cu privire la faptul că în localitatea Ariceștii Rahtivani este o persoană decedată”- au anunțat reprezentanții Poliției Prahova.

Medicii de la Spitalul din Ploiești vinovați de moartea tinerei?

Doctorii care i-au urmărit sarcina femeii de 28 de ani au ajuns la concluzia că tânără însărcinată în 9 luni mai avea câteva zile de așteptat până să nască, acesta fiind motivul pentru care a fost lăsată să plece acasă. Însă situația a fost cu totul alta.

Polițiștii prahoveni au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă, iar o anchetă este în desfășurare în aceste momente. Autoritățile trebuie să determine care a fost cauza care a dus la tragedia din seara zilei de 15 ianuarie 2020.

„Trupul neînsuflețit al persoanei a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Ploiești în vederea efectuării necropsiei. În cauză a fost deschis un dosar penal în care, la acest moment, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, au mai adăugat autoritățile.

Potrivit unor surse judiciare, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești urmează să verifice și serviciile medicale pe care femeia de 28 de ani le-a primit cât timp a fost internată în spital. Procurorii urmează să determine dacă a fost vorba de o culpă medicală.

Din păcate, tragedia din Ploiești nu este singura. De-a lungul timpului mai multe femei însărcinate și-au pierdut viața în condiții suspecte după ce au fost externate de la spital sau au ales să nască singure, acasă.

Una dintre cele mai recente tragedii de acest fel s-a petrecut în localitatea Brătilești, comuna Brăești, județul Buzău. O femeie în vârstă de 33 de ani însărcinată în 8 luni și mamă a unui copil minor a murit după ce a început să se simtă brusc rău.

Medicii care s-au deplasat la locuința femeii au găsit-o pe aceasta în stop cardio-respirator. Femeia a fost transportată la UPU Buzău, dar în ciuda manevrelor de resuscitare a murit. Se pare că femeia a suferit un infarct. La scurt timp a murit și fătul.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×