O tânără de 23 de ani din Cehia a născut cinci copii pe cale naturală. Cazul ei, unul la 480 de ani

Dan Suta   
în Stiri mondene
12/11/2019, 19:08
O tânără de 23 de ani din Cehia a născut cinci copii pe cale naturală. Cazul ei, unul la 480 de ani
O tânără de 23 de ani din Cehia a născut cinci copii pe cale naturală. Sursa foto: național.ro

O tânără de 23 de ani din Cehia a născut cinci copii pe cale naturală, iar astfel de nașteri sunt foarte rare. Medicii obstetricieni din această țară spune că asta se întâmplă o dată la 480 de ani. Tânăra mămică se numește Alexandra, iar povestea ei a devenit cunoscută în întreaga Europă în anul 2013.

O tânără de 23 de ani din Cehia a născut cinci copii

Tânăra i-a uimit pe doctorii de la spitalul din Praga unde a născut, aceștia fiind convinși că nu are cum să nască pe cale naturală cinci copii. Femeia a refuzat cezariana și a reușit să îi uimească pe doctori. Inițial, aceasta aflase că va avea gemeni și nu știa până în ultima clipă că în burtică nu sunt doi copii, ci… cinci!

Patru băieți și o fetiță a adus pe lume Alexandra, iar la maternitatea din Praga au ajuns 40 de specialiști care au asistat-o pe femeie. Cea mai grea sarcină a fericiților părinți, care s-au ales cu cinci copii și nu doar cu unul, a fost să aleagă nume pentru fiecare băiat și pentru fată.

Medicii spun că astfel de nașteri sunt rare

„Fetița se numește Tereza, iar băieții, Michael, Deniel, Alex și Martin. Suntem foarte fericiți”, a mărturisit Antonin Kroscen, tatăl-erou, scrie dailymail.co.uk„În țara noastră nu au mai fost înregistrate sarcini de cvintupli. În Cehia, cvintulii se nasc la o diferență de 480 de ani”, a declarat un medic ginecolog, conform presei locale. Acest caz a făcut mare vâlvă în anul 2013, iar de atunci nu au mai avut loc astfel de nașteri. Femeia mai născuse un copil, înainte de cei cinci, iar acum este fericita mamă a 6 copii.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×