O serie de nume noi sunt vehiculate că vor face parte din noul Guvern. Bogdan Aurescu ar merge la MAE

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
14/10/2019, 17:25
O serie de nume noi sunt vehiculate că vor face parte din noul Guvern. Bogdan Aurescu ar merge la MAE GALERIE FOTO
Acestea sunt numele vehiculate pentru formarea noului guvern. Sursa foto: digi24.ro

Zilnic apar noi informații în presă legat de numele care vor forma noul guvern PNL! Acesta ar urma să fie condus de premierul Ludovic Orban, însă nimic nu este sigur, momentan. Apar noi și noi variante de nume liberale pentru fiecare dintre ministere.

Acestea sunt numele vehiculate pentru formarea noului guvern

Astfel, la Ministerul de Externe este vehiculat numele consilierului prezidenţial Bogdan Aurescu, dar şi numele lui Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe şi membru PMP, potrivit libertatea.ro. La Ministerul Apărării este vehiculat numele actualului Şef al Statutul Major al Armatei, Nicolae Ciucă dar şi al deputatului PNL Ovidiu Raeţchi.

Pentru același post ar fi fost propus și Rareş Bogdan, însă europarlamentarul PNL a declarat că nu doreşte să renunţe la mandatul din Parlamentul European. La Ministerul Justiţiei ar fi în cărți deputatul Ioan Cupşa, dar și avocatul Cristian Băcanu, apropiat de liderul PNL.

Acestea sunt numele vehiculate pentru formarea noului guvern
Acestea sunt numele vehiculate pentru formarea noului guvern. Sursa foto: huff.ro

La Finanţe ar urma să meargă Florin Cîţu

La Ministerul de Interne, numele aflate în discuţie sunt Marcel Vela sau Ionuţ Ştefan, deputat de Vrancea. La Dezvoltare Regională este, în continuare, vehiculat deputatul Robert Sighiartău, iniţiatorul dubșării alocaţiilor de stat pentru copii.

La Ministerul Muncii este vehiculat numele liderei PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, La Ministerul Educaţiei a apărut numele Anisiei Monica, preşedintele PNL Sector 2, dar este vehiculat şi numele lui Marilen Pirtea care este şi rectorul Universităţii de Vest din Timişoara. Raluca Turcan, dată ca variantă iniţială, la acest minister, ar urma să preia şefia Camerei Deputaţilor, în cazul în care Opoziţia va încerca să îl dea jos pe Marcel Ciolacu.

La Ministerul Tranporturilor ar urma să meargă Lucian Bode, iar la Agricultură, Nicolae Giugea sau Emil Dumitru, liderul ProAgro. La Ministerul Culturii, ar urma să meargă la Florica Cherecheş, sau la consilierul prezidenţial Sergiu Nistor.

La Sănătate ar putea fi numit un manager de spital, iar cel mai vehiculat este cel al managerului Spitalului din Suceava, Vasile Râmbu. La Economie este Virgil Popescu, iar la Finanţe ar urma să meargă Florin Cîţu, senator PNL. PMP ar urma să ia ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×