O româncă a făcut 13 luni de închisoare în Marea Britanie, deşi era nevinovată!

O româncă a trăit un adevărat coşmar în Marea Britanie! Petruţa-Cristina Boşoanca a stat nevinovată în închisoare timp de 13 luni, până când a fost eliberată în urma unor noi informaţii care au apărut în anchetă. Românca a declarat pentru BBC că speră ca cei responsabili să fie pedepsiţi pentru ce i s-a întâmplat, ea fiind nevoită să nască în închisoare, potrivit News.ro.

Procesul româncei, care a fost acuzată de trafic de carne vie şi prostituţie, s-a oprit după ce noi dovezi au pus la îndoială povestea spusă de reclamantă. Boşoanca, în vârstă de 25 de ani, a fost arestată în decembrie 2016 şi eliberată luni, 29 ianuarie. Ea a fost acuzată, alături de alţi doi cetăţeni români, Adrian Iordan şi Anişoara Lăutaru, că a încercat să aducă ilegal o tânără româncă în Marea Britanie pentru prostituţie.

O româncă nevinovată a făcut 13 luni de închisoare în Marea Britanie

Tânăra care i-a acuzat a declarat că a fost victima unui trafic de carne vie şi că a fost forţată să se prostitueze de către cei trei cetăţeni români şi că a rămas însărcinată după ce a fost violată în Marea Britanie. Mai târziu s-a aflat că femeia era deja însărcinată în momentul în care a intrat în Regatul Unit în 2016, atunci când a fost examinată medical, la trei zile după arestarea lui Boşoancă.

Judecătorul a spus că avocatul apărării a cerut dovezile medicale privind sarcina acuzatoarei încă din august 2017 şi că i s-a spus că nu există asemenea dovezi. Faptul că aceste rapoarte medicale nu au fost făcute publice, a spus judecătorul, „este una dintre cele mai grave greşeli care s-au făcut în acest caz şi este nevoie de explicaţii suplimentare”.

Boşoancă a spus că a insistat în repetate rânduri că nu este vinovată şi că „vrea să arate acest lucru”: „Ştiam că sunt nevinovată, la început am cerut telefonul, am cerut să fie arătate pozele, clipurile video de la camerele de supraveghere, am cerut toate lucrurile acestea, dar nu le-a păsat”, a adăugat ea.

În urma ultimelor dezvăluiri, un purtător de cuvânt al Serviciului de Procurori ai Casei Regale a declarat: „Suntem îngrijoraţi de deznodământul acestui caz şi de comentariile judecătorului. Este clar că au fost greşeli majore în acest caz şi va fi analizat de către avocaţii Serviciului de urgenţă”.