Accident în Prahova: O persoană a fost rănită, după ce un autobuz cu muncitori a fost lovit de un TIR

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
11/02/2020, 09:14
Accident în Prahova: O persoană a fost rănită, după ce un autobuz cu muncitori a fost lovit de un TIR
Autobuz cu muncitori lovit de un TIR, în Prahova. Sursa foto: b1.ro

O persoană a fost rănită în urma unui accident rutier care a avut loc în Prahova. Un TIR al cărui şofer nu a respectat distanţa de mers a lovit un autobuz care transporta muncitori la locul de muncă. Accidentul a avut loc în Ariceştii Rahtivani, pe DN 72.

Un TIR a lovit un autobuz cu muncitori, în Prahova

O persoană a fost rănită în urma unui accident rutier în Prahova, scrie Agerpres. Un şofer de TIR nu a respectat distanţa de mers, iar când şoferul unui autobuz care transporta muncitori a frânat a intrat direct în acesta.

O persoană a fost rănită în urma coliziunii. Accidentul a avut loc pe DN 72, în zona comunei Ariceştii Rahtivani din Prahova. Autobuzul se îndrepta cu muncitorii către locul acestora de muncă, către Parcul Indutrial Ploieşti.

Şoferul de TIR nu a păstrat distanţa de mers

Din primele verificări se pare că un bărbat în vârstă de 52 de ani, care conducea un autocamion (TIR) pe DN72, din direcţia Târgovişte către Ploieşti, posibil pe fondul nepăstrării distanţei de siguranţă în mers, ar fi intrat în coliziune cu un autobuz care transporta 14 persoane către locul de muncă situat în Parcul Industrial Ploieşti„, precizează IPJ Prahova.

Rănitul în urma ciocnirii între cele două maşini a fost o femeie în vârstă de 50 de ani. Aceasta a fost transportată la spital, întrucât acuza dureri de spate. „Fără probleme de alcool. În zonă valorile de trafic sunt reduse la acest moment„, menţionează IPJ Prahova.

Distanţa de mers este una dintre cauzele multor accidente rutiere. O secundă de neatenţie la volan poate creea adevărate tragedii. O mică neatenţie a şoferului, cum ar fi manevrarea radioului, a telefonului sau o scurtă aţipire la volan poate duce la accidente grave, mai ales atunci când nu se pătrează o distanţă suficientă faţă de maşina din faţă.

O secundă de neatenţie, la o viteză de 50 de kilometri la oră automobilul parcurge 15 metri în plus. La o secundă întîrziere a apăsării pedalei de frînă, la o viteză de 60 de kilometri la oră, distanţa de frânare creşte cu 18 metri.

De asemenea, un şofer care circulă cu 70 de kilometri la oră şi apasă frâna o secundă mai tîrziu va avea o distanţă de frânare mai mare cu 25 de metri. La 80 de kilometri la oră maşina va frâna în 32 de metri, la 90 de kilometri maşina va putea fi oprită în 45 de metri.

La 100 de kilometri la oră, un şofer îşi va opri maşina cu 60 de metri după ce va apăsa pedala de frână cu o secundă întârziere. De asemenea, distanţa de frânare creşte cu 72 de metri pentru un şofer care va circula cu 120 de kilometri la oră şi care va întoarce capul într-o parte atunci când nu trebuie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×