O fetiță de 2 ani și mama ei au fost salvate de sub dărâmături în Turcia după mai bine de 28 de ore!

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
26/01/2020, 13:16
O fetiță de 2 ani și mama ei au fost salvate de sub dărâmături în Turcia după mai bine de 28 de ore!
O fetiță de 2 ani și mama ei au fost salvate de sub dărâmături în Turcia după mai bine de 28 de ore *foto: Reuters

Un adevărat miracol a avut loc zilele acestea în Turcia, țară lovită de un seims extrem de puternic, de 6,7 grade pe scara Richter. Astfel, pompierii turci au auzit pe sub dărâmături strigătul unei femei și au reușit să o salvez pe aceasta, dar și pe fiica ei, pe care o ținea în brațe.

Miracol după cutremurul din Turcia, unde o fetiță a fost găsită după 28 de ore

Yusra, o copilă de numai doi ani și mama ei, Ayse Yildiz, au fost scoase în viață de sub dărămâturi după mai bine de 28 de ore, arată cei de la The Sun. Potrivit televiziunii de stat din Turcia, salvatorii au auzit-o pe Ayse țipând cu câteva ore înainte ca cele două să fie scoase de sub dărămâturi.

Temperaturile au scăzut chiar și la -4 grade Celsius în timp ce Yusra și mama ei încă se luptau pentru a fi salvate. Chiar dacă au fost salvate, cele două vor rămâne însă cu fiorul rece dat de dispariția tatălui micuței.

De altfel bărbatul familiei Yildiz a fost unul din cele 31 de victime ale cutremurului care a avut loc vineri în provincia Elazig din Turcia. Numărul persoanelor rănite în provinciile Elazig şi Malatya, cele mai afectate de seism, este de cel puţin 1.607, a anunţat Agenţia naţională de gestionare a catastrofelor (AFAD).

Autoritățile din Turcia continuă operațiunile de salvare după cutremurul devastator de vineri

Cutremurul produs vineri, la ora 17:55 în provincia Elazig, a avut o magnitudine de 6,7, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).

Echipele de intervenţie continuau duminică dimineaţă operaţiunile de căutare a eventualilor supravieţuitori sub dărâmăturile din centrul oraşului Elazig. Potrivit AFAD, 45 de persoane au fost descoperite în viaţă sub dărâmături, începând de vineri.

Aproape 80 de clădiri s-au prăbuşit în Elazig şi Malatya, iar 645 de imobile au fost grav avariate, potrivit aceleiaşi surse. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, s-a aflat printre salvatori zilele acestea, unde i-a încurajat pe pompieri și a cerut unitate în cadrul Turciei în fața acestui seism.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×