O fetiţă de 17 săptămâni este cel mai tânăr pacient care a învins coronavirusul. Micuţa a luptat sigură cu temuta boală, fără niciun tratament

în Stiri de ultima ora
27/02/2020, 09:31
O fetiţă de 17 săptămâni este cel mai tânăr pacient care a învins coronavirusul. Micuţa a luptat sigură cu temuta boală, fără niciun tratament
Xiao Xiao a învins coronavirusul. Sursa foto: protv.ro

O fetiţă de doar 17 săptămâni este cel mai mic pacient care a învins temutul coronavirus. Bebeluşul a luat virusul COVID-19 de la mama sa. Fetiţa a fost diagnosticată cu temutul virus imediat după naştere, într-un spital din Wuhan, China.

Cel mai mic pacient care a învins coronavirus are 17 săptămâni

O fetiţă de doar 17 săptămâni este cel mai mic pacient care a învins temutul coronavirus. Bebeluşul a luat virusul COVID-19 de la mama sa.

Fetiţa a fost diagnosticată cu temutul virus imediat după naştere, într-un spital din Wuhan, China. Micuţa a ajuns acasă în stare bună după s-a vindecat de coronavirus fără niciun tratament.

Xiao Xiao a învins singură coronavirusul

Medicii chinezi au constatat după naştere că Xiao Xiao avea infecţia în sistemul respirator. De asemenea, bebeluşa avea şi probleme miocardice minore.

Medicii chinezi au luat hotărârea să o lase să se vindece singură după ce au văzut că simptomele bolii erau blânde.

Xiao Xiao nu nu tuşea, nu avea dificultăţi de respiraţie şi mu avea febră. Astfel, aceştia au decis să lase organismul micuţei să lupte singur cu boala.

La pol opus, cel mai bătrân pacient care a luptat cu coronavirusul şi a învins este o femeie în vârstă de 96 de ani. Aceasta, după trei zile de îngrijiri intensive a plecat acasă sănătoasă.

Pe de altă parte, în România a fost înregistrat primul pacient bolnav de coronavirus. Acesta este un tânăr de 25 de ani, este din Gorj şi ar fi contactat virusul COVID-19 de la un cetăţean italia care a fost în ţara noastră. Tânărul a fst transportat la spitalul de Boli Infecţioase Matei Balş.

Bărbatul va intra în schema de tratament imediat cum va ajunge în București. Starea lui este bună. Este o persoană asimptomatică. Mai sunt 33 de persoane care sunt testate în acest moment”, a declarat Ministrul Sănătății, Victor Costache.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×