O femeie de 80 de ani a murit după ce a căzut de la balconul blocului în care locuia. Muncitorii care lucrau la reabilitarea blocului au tăiat balustradele balconului

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
07/02/2020, 08:40
O femeie de 80 de ani a murit după ce a căzut de la balconul blocului în care locuia. Muncitorii care lucrau la reabilitarea blocului au tăiat balustradele balconului
O femeie de 80 de ani a murit după ce a căzut de la balconul blocului. Sursa foto: antena1.ro

O femeie de 80 de ani a murit după ce a căzut de la balconul blocului în care locuia după ce balustradele balconului au fost tăiate de către muncitorii care lucrau la reabilitarea blocului. Femeia suferea de Alzheimer şi când a ieşit un pic pe balcon nu a avut de ce să se mai sprijine şi a căzut în gol, de la etajul 7.

O femeie de 80 de ani a murit după ce a căzut de la balconul blocului

O femei de 80 de ani a murit după ce a căzut de la balconul apartamentului său, balcon ale cărei balustrade fuseseră tăiate de către muncitorii care reabilitau faţada blocului, scrie observator.tv. Femeia, bolnavă de Alzheimer, a ieşit să ia un pic de aer pe balcon şi nemaiavând de ce să se sprijine a căzut în gol.

Aceasta a fost găsită moartă de către rude pe schelele montate pentru reabilitarea clădirii. Locatarii spun că nu este singurul accident din bloc de când s-a început reabilitarea clădirii. Refacerea faţadei blocului a început acum două săptămâni. Muncitorii au apucat în acest timp să monteze schelele şi să taie balustradele de la balcoane.

Muncitorii au montat nişte plăci de protecţie după moartea bătrânei

Eram în casă cu bunica, verişoara şi mama mea. Verişoara a sesizat că bunica lipsşte din casă„, a spus Alexe Ciobotaru, nepotul femeii care a căzut de la balconul situat la etajul 7 al blocului. Femeia nu a murit pe loc, a fost găsită inconştientă pe schele şi transportată la spital. A murit după 6 ore chiar dacă medicii au încercat să îi salveze viaţa.

După accidentul bătrânei, la cinci ore, muncitorii au venit şi au montat nişte plăci de lemn, care nu vor permite să se mai întâmple ce s-a întâmplat. „Exact după ce le-au tăiat, s-a întâmplat accidentul şi când au auzit problema, au venit şi au montat astea„, a spus unul dintre locatari.

Locuitorii blocului mai spun că acesta nu este singurul accident întâmplat în bloc de când cu începerea lucrărilor de reabilitare. Un cîine a murit după ce a căzut de la balcon. „Dar putea să iasă un copil, foarte bine. Copilul este imprevizibil. Putea să iasă. Şi? Se ducea în abis, unde?„, au mai spus locatarii. Acum, locatarii blocului susţin că cei vinovaţi ar trebui să plătească.

Din partea firmei nu ne-a contactat nimeni, din partea autorităţilor nu ne-a contactat nimeni. Din partea Secţiei 21, după ce am dat declaraţii, nu ne-a mai contactat nimeni„, a spus Alexe Ciobotaru. Poliţiştii au început o anchetă în acest caz. De asemenea, firma de construcţii care efectuează lucrările de reabilitare a transims un comunicat.

Ne-am manifestat și ne manifestăm în continuare disponibilitatea de a colabora cu organele abilitate. Menționăm faptul că în cadrul companiei există instrucțiuni proprii de securitate și lucru în care sunt prevăzute măsuri de prevenire și protecție„, a transmis firma de construcţii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×