O femeie de 47 de ani din Buzău a fost răpusă de gripă, la 48 de ore de la internare. Avertismentul Ministerului Sănătății

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
02/01/2020, 16:40
O femeie de 47 de ani din Buzău a fost răpusă de gripă, la 48 de ore de la internare. Avertismentul Ministerului Sănătății
O femeie de 47 de ani din Buzău a murit din cauza gripei la spital. Sursa foto: pixabay.com

O femeie în vârstă de 47 de ani din Buzău a fost răpusă de gripă la 48 de ore de la internarea în spital. Ministerul Sănătății îi roagă pe români să ia măsuri de protecție împotriva gripei, cea mai sigură metodă de prevenție fiind vaccinul antigripal.

O femeie de 47 de ani din Buzău a murit de gripă

Femeia avea virusul gripal de tip A și era internată la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Buzău, scrie dcnews.ro.

Cei de la Direcția de Sănătate Publică din județ spun că femeia fusese diagnosticată pe 9 decembrie cu o ușoară viroză în urma unui consult la medicul de familie.

Ministerul Sănătății, soluții pentru bolile românilor

Persoana decedată a primit tratament pentru tratarea virozei, însă nu se poate ști dacă l-a urmat sau nu.

Femeia a refuzat să i se recolteze probe pentru alte examene specifice. Ceea ce au reușit medicii să afle este că femeia nu era vaccinată împotriva gripei, iar istoricul ei medical indica mai multe afecțiuni de care suferea.

Noul Ministru al Sănătății se laudă în tot acest timp că țara noastră a reușit să realizeze un calendar comun cu Organizația Mondială a Sănătății pentru promovarea vaccinării în țara noastră.

„Pentru anul 2020 vrem să lansăm Programul Operaţional pentru Sănătate, să deschidem linii de finanţare cu Banca Mondială, BEI, BERD, cu reguli şi criterii simplificate care vor asigura fonduri suplimentare pentru sistemul sanitar. Vom eficientiza programele de sănătate şi vrem să dezvoltăm medicina primară şi să întărim politicile de sănătate publică”, a declarat recent Victor Costache.

„Tot în această perioadă s-a trecut la implementarea programelor pentru depistarea precoce (screening) a bolilor cu cea mai mare incidenţă în rândul populaţiei (cancer de col uterin, cancer de sân, colorectal şi hepatite), ce beneficiază de o finanţare europeană importantă, de peste 100 milioane de euro”, a mai transmis ministrul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×