O femeie ce s-a prezentat la UPU Iași cu dureri abdominale a aflat că era de fapt însărcinată în 7 luni. Aceasta a născut prematur

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
05/02/2020, 16:23
O femeie ce s-a prezentat la UPU Iași cu dureri abdominale a aflat că era de fapt însărcinată în 7 luni. Aceasta a născut prematur
O femeie ce s-a prezentat la UPU Iași cu dureri abdominale a aflat că era de fapt însărcinată în 7 luni. Aceasta a născut prematur. Sursa foto: Hepta

O femeie de 37 de ani s-a prezentat la UPU a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi cu dureri abdominale, însă nu s-a așteptat niciodată la cauza disconfortului. Medicii au descoperit, în urma unui control, că aceasta era însărcinată în 7 luni.

Femeia nu știa că este însărcinată în 7 luni

Femeia, din comuna Răducăneni, judeţul Iaşi, chemase abulanța acasă în urmă cu două nopți pentru că se plângea de dureri abdominale. Întrebată de medici dacă ar putea fi însărcinată, aceasta a exclus varianta din start întrucât nu a mai avut ciclu menstrual de aproximativ doi ani.

Drept urmare, pacienta a fost transportată la unitatea de urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi și nu la o maternitate, întrucât medicii nu știau că această femeie era gravidă.

„Protocolul (…) presupune ca toate femeile care sunt însărcinate şi care urmează să nască să fie duse la una dintre maternităţile de gardă, fie la Cuza Vodă, fie la Elena Doamna. În UPU, ambulanţa a adus o pacientă de 37 de ani, din comuna Răducăneni, o pacientă care a declarat că are dureri abdominale şi a fost adusă pentru investigaţii şi tratament în UPU. (…)

La preluarea de către echipa medicală, s-a evaluat şi s-a făcut examen fizic şi medicul de gardă a declarat că este vorba despre o femeie însărcinată, cu o sarcină aproximativă de 7 luni, care avea naştere declanşată, o naştere prematură, care s-a şi produs în UPU, în următoarele minute”, a declarat Diana Cimpoeşu, medic şef al UPU SMURD Iaşi, informează Mediafax.

Nu este prima naștere la UPU Iași

Femeia a născut astfel prematur, la urgențe, sub supravegherea medicului de gardă al spitalului din Iași, un băiat de 1.800 de grame, cu un scor APGAR 10.

Pe de altă parte, nu este prima oară când medicii de la urgențe ajută la o naștere, aceasta fiind a treia înregistrată până acum.

„E un eveniment fericit, mama nu ştia că este însăcinată, nu ştia că urmează să nască. Este o pacientă care avea antecendent două naşteri, are doi copii adolescenţi acasă. (…) Femeia a spus că are dureri abdominale, au bănuit că este vorba despre o colică abdominală şi nu de o naştere declanşată. Ea a declarat că nu a mai avut amenoree de doi ani, astfel încât a considerat că s-a instalat menopauza”, a declarat şefa UPU SMURD, portrivit Mediafax.

După nașterea surpriză, atât femeia, cât și nou-născutul au fost transferați la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi. Acolo, cei doi vor rămâne sub supravegherea medicilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×