O femeie a născut a doua oară la două luni de la prima naștere. Cum explică medicii acest caz extrem de rar

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
18/08/2019, 16:19
O femeie a născut a doua oară la două luni de la prima naștere. Cum explică medicii acest caz extrem de rar
O femeie a născută a doua oară după doar două luni de la prima naștere. Sursa foto: Russia Today

Un caz extrem de rar s-a petrecut într-un spital din Kazahstan. O femeie a născut de două ori, la un interval de doar două luni. Pe primul dintre copii l-a adus pe lume după 25 de săptămâni de gestație, iar pe al doilea l-a născut la două luni după.

O femeie din Kazahstan a născut a doua oară la două luni de la prima naștere

Femeia din orașul kazac Uralsk reprezintă un caz medical rarirism nu doar pentru medicii din acest stat, ci și pentru doctorii din întreaga lume. Cazul a fost confirmat de Ministerul Sănătății din Kazahstan. Prima fetiță a Liliei Konovalova, 29 de ani, s-a născut prematur pe 24 mai, în a 25-a săptămână. Cel de-al doilea copil, un băiat, a venit pe lume două luni și jumătate mai târziu, pe 9 august, în urma unei operații de cezariană.

Directoarea maternității din orașul kazac, Nurgul Dzhunúsova, a explicat pentru presa locală că nu s-a mai confruntat cu asemenea cazuri până acum, însă există o explicație medicală.

a născut de două ori în trei luni
Cei doi copii sunt în afara oricărui pericol. Sursa foto: Russia Today

Lilia avea uter dublu

În urma unor analize la care a fost supusă Lilia, s-a constatat că femeia avea o anomalie congenitală, anomalie care face ca unele femei, precum ea, să aibă un uter dublu. Astfel de cazuri au loc o dată la 50 de milioane de nașteri, iar de cele mai multe ori bebelușii nu supraviețuiesc. Femeia este în afara oricărui pericol, iar cei doi copii sunt sănătoși.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×