Noutăți în Educație, de la Ecaterina Andronescu: Ore suplimentare pentru elevi, formare profesională pentru profesori

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
14/12/2018, 11:23
Noutăți în Educație, de la Ecaterina Andronescu: Ore suplimentare pentru elevi, formare profesională pentru profesori
Ecaterina Andronescu anunță ore suplimentare pentru elevi!

Ecaterina Andronescu a afirmat că vor urma schimbări în învățământ curprinse în noul său mandat la Ministerul Educației. În acest context, elevii de la clasa a III-a care pierd ritmul la învățat, vor avea ore suplimentare la școală. Recuperarea va începe din semenstrul al II-lea.

„Elevii, incepand de la clasa a III-a, cei care pierd ritmul cu cei care pastreaza ritmul cu programa scolara, vor avea, probabil, doua-trei ore suplimentare la clasa pentru recuperarea.”

Ecaterina Andronescu, despre noile schimbări în educație: „Este o masura de urgenta”

Ecaterina Andronescu a anunțat unele din schimbările pe care le va face în cadrul mandatului a Ministerul Educației. Una dintre acestea este vizată elevilor de la clasele primare.Copiii de clasa a III-a vor face ore suplimentare la școală, dacă nu vor ține pasul cu învățatul. „Remedierea cunoasterii pe care ar trebui să o acumuleze si nu au facut-o. Cred că toți cei care se află în această situație și se îndepartează de majoritatea clasei, toți trebuie să participe. (…) Va trebui să începem acest lucru chiar din semestrul II, din ianuarie, din februarie. Este o măsura de urgența pentru că trebuie să corectăm aceste lucruri”, a declarat Ecaterina Andronescu, ji seară, la România TV, citat de Agerpres.

Ecaterina Andronescu anunță schimbări în învățământ
Ecaterina Andronescu anunță schimbări în învățământ

„Avem deja un proiect în care 55.000 de profesori vor intra (…) într-un proces de formare profesionala și sub aspect pedagogic și sub aspectul științific al disciplinei pe care o predau, dar și sub aspectul învățării, predării digitale, pentru că suntem în secolul XXI. Generația aceasta pe care o avem în școală este generația care s-a născut și a crescut cu tableta. Ca urmare, nu avem cum să ne gândim că ei prin folosirea tabletei de la vârste foarte fragede, componenta vizuala a memoriei lor este mult mai dezvoltata în dauna celorlalte componente.  Atunci când îl aduc la școală trebuie să îi cresc achizițiile pe ce el are deja acumulat din anii copilariei. Ne-am propus să avem în fiecare sală de clasa o tablă inteligentă, pe catedră, un laptop, un computer. Cât de repede putem să scriem proiectul”, a declarat Ecaterina Andronescu, citata de Mediafax.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×