Noul Cod Rutier vine și cu vești bune pentru șoferi! Ce s-a întâmplat cu punctul de amendă

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
18/02/2019, 13:21
Noul Cod Rutier vine și cu vești bune pentru șoferi! Ce s-a întâmplat cu punctul de amendă GALERIE FOTO
Noul Cod Rutier aduce vești bune șoferilor! Punctul de amendă a fost înghețat

Noul Cod Rutier vine cu o amendă dură pentru șoferii care vorbesc la telefon la volan, dar și cu o veste bună. Punctul de amendă a fost înghețat și va fi același cu cel de anul trecut, în valoare de 145 de lei.

Conducătorii auto care vor fi sancționați de polițiști vor putea plăti mult mai ușor amenda, căci o pot achita de oriunde din țară într-un cont unic, realizat în 2019. Totodată, o altă noutate din Codul Rutier constă în faptul că termenul de plată a fost majorat la 15 zile pentru achitarea a jumătate din amenda aplicată, comparativ cu limita de anul trecut de 48 de ore.

Noul Cod Rutier vine cu vști bune pentru șoferi!

De asemenea, o nouă modificare prevede că șoferii depistați la controlul medical cu o afecțiune incompatibilă cu condusul nu vor mai avea dreptul de a deține un permis de conducere. Aceștia își pot recupera permisul după ce urmează un tratament de specialitate și sunt supuși apoi unei evaluări medicale ce confirmă dacă sunt sănătoși și mai ales apți pentru a se urca la volan.

Noul Cod Rutier vine și cu vești bune pentru șoferi! Ce s-a întâmplat cu punctul de amendă
Punctul de amendă rămâne la valoare de anul trecut, anume 145 de lei

Mai mult, medicii au obligația de a alerta Poliția atunci când constată că un șofer nu este apt pentru a conduce, conform schimbărilor din Codul Rutier 2019. Cât despre amenda pe care o pot lua conducătorii auto în cazul în care vorbesc la telefon îm timp ce conduc, aceștia riscă să rămână fără permisul de conducere o lună, pot fi sancționați cu 9-20 de puncte și vor achita o amendă cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei.

Noul Cod Rutier vine și cu vești bune pentru șoferi! Ce s-a întâmplat cu punctul de amendă
Conducătorii auto care vor fi sancționați de polițiști vor putea plăti mult mai ușor amenda

Această măsuri au fost imprementate cu scopul de a reduce numărul de accidente cauzate de șoferii care vorbesc la telefon la volan, sunt atenți la smartphone, tabletă sau fac live-uri pe Facebook.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×