Nou proiect legislativ privind pensiile! Toți pensionarii sunt afectați

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
19/02/2019, 11:09
Nou proiect legislativ privind pensiile! Toți pensionarii sunt afectați GALERIE FOTO
Societatile din Romania ar putea fi obligate sa angajeze consilieri pensionari

Pensionarii pot fi angajați în mediul privat, unde să poată aduce propria lor experiență profesională acumulată într-o viață de om. Inițiativa poate deveni Lege, iar companiile care nu vor angaja consilieri din rândul pensionarilor ar putea primi amenzi usturătoare!

Proiectul este de abia la începutul parcursului legislativ, el fiind publicat recent în Monitorul Oficial. Inițiativa legislativă precizează că firmele care au o cifră de afaceri mai mare de 5 milioane de lei, aproximativ 1,1 milioane de euro, vor fi obligate să angajeze pensionari pe post de consilieri.

Pensionarii trebuie să aibă experiență profesională de cel puțin 30 de ani!

Această obligație este prevăzută într-o inițiativă legislativă a cetățenilor ce a fost publicată recent în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 122/2019. Prevederea încă nu se aplică, dcbussines, dar foarte curând va fi act normativ. Astfel, după publicarea în Monitorul Oficial, acesta are nevoie, pentru a se putea aplica, de strângerea a cel puțin 100.000 de semnături aparținând unor cetățeni cu drept de vot ce susțin această inițiativă, apoi are nevoie de votul favorabil al Parlamentului, ca mai apoi președintele țării trebuie să-și dea acordul. După tot acest parcurs, inițiativa va fi publicată în Monitorul Oficial.

consilieri pensionari
Consilierii pensionari trebuie sa aiba experienta profesionala de cel putin 30 de ani

“Societăţile comerciale cu capital privat, care la finalul anului 2018 au avut o cifră de afaceri de 5.000.000 lei, au obligaţia să angajeze cu contract individual de muncă cel puţin 1 (o) persoană cu titlul de consilier în domeniile de expertiză ale Societăţii şi să-i plătească salariul de bază minim brut pe ţară, garantat în plată“, se precizează în iniţiativa legislativă. Firmele care nu se vor supune Legii, vor fi amendate cu 12 mii de lei!

Pensionarii care vor dori să se întoarcă în câmpul muncii și vor să devină consilieri vor trebui, după cum este prevăzut în propunerea legislativă, să întocmească un dosar ce va cuprinde experienţa profesională a pensionarului, care nu poate fi mai mică de 30 de ani, precum şi principalele realizări profesionale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×