Noi taxe și impozite, de la 1 ianuarie 2019! Ce biruri li se mai pregătesc românilor, pe ascuns

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
18/12/2018, 15:59
Noi taxe și impozite, de la 1 ianuarie 2019! Ce biruri li se mai pregătesc românilor, pe ascuns
Se anunță noi taxe și impozite din 2019!?

Se anunță noi taxe și impozite de la Guvern, de la 1 ianuarie! „Cât timp voi fi prim-ministru nu voi introduce nicio taxă nouă în România”, a declarat Viorica Dăncilă, premierul României, în momentul în care a intrat în funcție. Din păcate, a ajuns să-și încalce promisiunea.

De asemenea, senatorul Partidului Național Liberal Florin Câțu a susținut că urmează să se aprobe un OUG în următoarea ședință. Acesta va avea cel puțin 60 de articole care ar cuprinde strict majorări de taxe pentru fiecare sector din economie.

Taxe și impozite noi, din 2019!

Potrivit HotNews, ro, numeroși reprezentanți ai mediului de afaceri ar fi primit informațiile necesare pentru a putea susține că ar urma majorări și impozite noi din anul 2019. Acestea vor fi aprobate în cursul zilei de joi, chiar cu câteva zile înainte de finele anului 2018, fără o consultare sau o dezbatere publică. „Probabil nu sunt în stare să facă bugetul. E aruncată discuţia cu impozitul pe cifra de afaceri de 5% la companiile care fac distribuţie de energie, care provoacă mare deranj pentru că avem preţuri reglementate, marjele sunt reglementate. Dacă tu nu permiţi creşterea preţului, pentru ce să mai munceşti?”, a declarat Gabriel Biriș, specialist în fiscalitate.

Fiscalițștii care au fost contactați de HotNes.ro au susținut că una din măsurile aflate în noua IUG ar putea fi taxarea inversă a TVA la telefoanele mobile, real estate, pentru că expiră aplicarea la finalul anului. Aceștia sunt de părere că ar putea fi o prelungire până în anul 2022.

Taxe și impozite, plata online!

„Directia Generala Impozite si Taxe Locale Sector 3, a demarat cea de a sasea campanie de promovare a platilor on-line, cu cardul bancar, prin intermediul site-ului  www.ghiseul.ro, care permite plata electronica a impozitelor si taxelor aferente bugetului local sector 3 direct pe internet.

Campania de promovare a acestei modalitati de plata se desfasoara in perioada ianuarie – martie 2017 si este sustinuta de  Banca Transilvania”, potrivit celor scrise pe site-ul oficial.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×