Noi probleme pentru RADET! S-a spart o conductă din sectorul 6. Apa fierbinte a țâșnit la peste 10 metri înălțime, în plină stradă

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
27/01/2020, 16:30
Noi probleme pentru RADET! S-a spart o conductă din sectorul 6. Apa fierbinte a țâșnit la peste 10 metri înălțime, în plină stradă
Conductă RADET spartă în sectorul 6. Apa a țâșnit la 10 metri înălțime. Sursa foto: ziare.com

Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET) nu scapă nici în noul an de probleme, în ciuda promisiunilor primarului Gabriela Firea. O conductă spartă le-a dat serioase bătăi de cap locuitorilor sectorului 6 al Capitalei în cursul zilei de luni. Apa opărită a țâșnit, pur și simplu din asfalt, în plină stradă (Vezi VIDEO mai jos).

Conductă RADET spartă în sectorul 6. Reacția autorităților

În imaginile publicate de ziare.com, se poate observa cum o coloană de apă fierbinte și abur, înaltă de peste 10 metri, se ridică în aer pe strada Cetatea de Baltă, spre indignarea tuturor celor care asistă neputincioși la întreaga scenă. Potrivit directorul executiv al Companiei Municipale Termoenergetica SA, care a luat locul falimentarei RADET, în zonă a fost trimită o echipă care să izoleze avaria.

S-a spart acolo o bretea a unei magistrale. Presiunea (n.r. pe bretea.) era de 3 atmosfere. Iar fiecare atmosfera înseamnă că apa se poate ridica la 10 metri înălțime. Din cauză că e o conductă mai subțire, ea a fost introdusă acolo într-o galerie inevizitabilă.

 

București, 2020, Sectorul 6. Țevile se sparg, apa țâșnește din asfalt în plină stradă circulată.

Gepostet von Mădălina Chiţac am Montag, 27. Januar 2020

Echipa Termoenergetică este acolo și încearcă să izoleze avaria. Practic, din cauza că galeria e inevizitabilă, se merge mai departe de locul avariei pentru a se închide apa, cu ajutorul unor vane montate pe conducte.

După izolare, se va săpa în zonă și se va repara țeava respectivă. La acest moment, echipa noastră face și o evaluare a situației, pentru a vedea dacă s-au produs ceva pagube, cum ar fi la autoturismele parcate în zona. Evident, în cel mai scurt timp pe site-ul Termoenergetică vor fi postate informațiile privind situația lucrărilor la avarie„, a declarat Alexandru Burghiu pentru sursa citată.

Primarul Sectorului 5 critică noul RADET: „Își bate joc de cetățeni”

În altă ordine de idei, continuă scandalul în administrația locală a Capitalei. Daniel Florea, primarul sectorului 5, a criticat în termeni extremi de duri Compania Municipală Termoenergetica, înființată de Gabriela Firea pentru a înlocui RADET. Potrivit edilului, aceasta nu doar că îi lasă pe cetățeni fără căldură în plină iarnă, ba chiar le ignoră toate solicitările.

DEJA E PREA MULT! Compania Municipală Termoenergetica București (ex RADET) își bate joc de cetățenii Sectorului 5, nerăspunzând nici solicitărilor acestora și nici insistențelor repetate ale Primăriei Sectorului 5, de a comunica termenul în care va fi soluționată avaria care lasă, de câteva zile, mii de cetățeni din Sectorul 5 fără căldură și fara apă caldă.

Și aceasta în contextul în care suntem în pericol ca, de luni, să fie întrerupte cursurile în 3 unități de învățământ (Liceul Teoretic „Ștefan Odobleja”, Școala Gimnazială „Mircea Sântimbreanu” și Grădinița nr.185), din cauza lipsei căldurii. Sunt mii de sesizări de la cetățenii nemulțumiți, adresate de aceștia direct Companiei Municipale Termoenergetica București, cât și, spre informare si ajutor, Primăriei Sectorului 5. Toate au rămas fără răspuns.

Primăria Sectorului 5 rămâne alături de cetățeni ca și în alte astfel de situații și vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a convinge Termoenergetica să-și facă datoria! Din păcate, primăriile de sector nu au atribuții în acest domeniu și nu au nicio posibilitate de rezolvare.

De aceea, vă rugăm să vă adresați în scris, la adresa de e-mail asociațiideproprietari@sector5.ro, pentru a ne semnala problemele în furnizarea apei calde și a agentului termic. Noi le vom prelua și vom insista instituțional pentru soluționare către Compania Municipală Termoenergetica București”, a scris Daniel Florea pe contul său de Facebook.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×