Noi detalii despre primul caz de coronavirus în România. Tânărul din Prigoria și tatăl său, preot, au fost la biserică de Sâmbăta Morților

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
27/02/2020, 16:35
Noi detalii despre primul caz de coronavirus în România. Tânărul din Prigoria și tatăl său, preot, au fost la biserică de Sâmbăta Morților
Tânărul purtător de coronavirus din România a fost la biserică, de Sâmbăta Morților. Sursa foto: romaniatv.ro

Primul caz de coronavirus confirmat în România se pare că ia amploare, după ce tânărul purtător al virusului a intrat în contact cu foarte multe persoane. Acum s-a aflat că Sergiu a participat chiar și la slujba de Sâmbăta Morților, unde au participat mulți dintre consătenii săi.

Tânărul purtător de coronavirus din România a fost la biserică, de Sâmbăta Morților

Sergiu, tânărul de 25 de ani din satul Dobrana, a fost la biserică săptămâna trecută, de Sâmbăta Morţilor, alături de tatăl său vitreg, care este preot.

La acel moment, când a stat alături de mai mulţi credincioşi, e posibil să fi fost în perioada de incubaţie a virusului, relatează Antena3. Tatăl său vitreg a fost și el izolat la domiciliu. Virusul ar fi putut fi răspândit foarte ușor printre enoriași, dacă tânărul a strănutat sau chiar și dacă a pupat icoanele din biserică.

A apărut o nouă ipoteză: Sergiu s-ar fi putut infecta din Germania

Tânărul de 25 de ani se află internat la Institutul Matei Balş din Capitală de joi-dimineaţă. Sergiu a fost adus de o ambulanţă specială din Gorj, după două zile petrecute izolat la domiciliu. Pacientul locuieşte alături de părinţi şi bunici.

Potrivit ultimelor informaţii, starea sa este una bună, iar până în prezent nu a prezentat simptome ale temutului coronavirus. Momentan, a apărut o nouă ipoteză în cazul îmbolnăvirii sale.

Chiar dacă Sergiu a luat contact cu italianul în vârstă de 71 de ani care s-a plimbat prin România, apoi a fost depistat ca purtător al temutului coronavirus, nu este exclus ca el să fi luat virusul din Germania.

Direcţia de Sănătăte Publică sprijină această ipoteză. În continuare, se fac teste epidemiologice pentru a afla dacă mai există alţi oameni care au fost infectaţi cu virusul Covid-19.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×