Ninge sau nu de Crăciun? Prognoză meteo de ultima oră de la ANM pentru Sărbători!

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
06/12/2018, 13:28
Ninge sau nu de Crăciun? Prognoză meteo de ultima oră de la ANM pentru Sărbători!
Meteorologii anunță că vremea va fi diferită de Crăciun și de Revelion, în funcție de zonă.

Prognoza meteo de Sărbători a fost publicată de Administrația Națională de Meteorologie(ANM). Aceasta anunță că vremea va fi diferită de Crăciun și de Revelion, în funcție de zonă. Așadar, dacă la munte și în regiunile înalte vor fi ninsori abundente, în zonele joase, în partea de sud a României, iar temperaturile înregistrate vor depăși normalul perioadei.

Potrivit meteorologului ANM, în perioada sărbătorilor ar putea fi o vreme ușor mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. ” Se pare că în perioada sărbătorilor ar putea fi o vreme uşor mai caldă decât cea normală a perioadei, mai caldă mă refer la partea de vest şi nord-vest, iar precipitaţiile să fie apropiate de normal. Dacă ne raportăm la normele din perioada sărbătorilor ar trebui să fie maxime cuprinse între -6 şi 2 grade, minime -11 şi 0 grade”, a spus Oana Păduraru.

Prognoza meteo de ultimă oră de la ANM pentru Sărbători!

ninge sau nu de craciun prognoza meteo anm
Potrivit meteorologului ANM, în perioada sărbătorilor ar putea fi o vreme ușor mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă.

În decembrie, temperaturile medii lunare vor fi, în mare parte, apropiate de normele climatologice, care se încadrează între 0 și 8 grade Celsius. În schimb, în sud-estul și local în vestul țării temperaturile vor fi mai ridicate decât acestea. Pentru zona Transilvania și Moldova valorile termice medii sunt cuprinse între 5 și 0 grade Celsius. Pentru Maramureș și Oltenia, gradele din termometre sunt între -2 și 0 grade Celsius. Iar, în Banat, Crișana și Muntenia temperaturile minime sunt cuprinse între 0 și 3 grade Celsius.

Cantitățile lunare de precipitații vor înregistra valori peste mediile multianuale în centrul, vestul și local în sudul și sud-estul țării, în luna decembrie. În restul teritoriului, aceastea vor fi în concordanță cu perioada în care ne aflăm. De altfel, media multianuală lunară a precipitațiilor, tot pentru această lună, este de 44,8 l/mp, fiind luat în considerare și intervalul de referință 1981-2010. Cele mai mari cantități de precipitații sunt estimate în Maramureș, adică până la 92 l/mp. În Oltenia vor fi până la 87 l/ mp, iar în Banat și Crișana între 45 și 70 l/mp.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×