Ninge în România, trafic îngreunat pe drumuri importante! Vezi cum se circulă

Raluca Ogaru   
în Stiri de ultima ora
15/11/2018, 11:06
Ninge în România, trafic îngreunat pe drumuri importante! Vezi cum se circulă
Ninge în România, iar din cauza drumurilor acoperite cu zăpadă, se circulă cu dificultate în unele zone

Ninge în România, după ce meteorologii au anunțat încă de acum câteva zile că peste țara noastră va veni un val de aer siberian, care va influența temperaturile. Iată că începând din noaptea de miercuri spre joi, dar și în această dimineață, ninsorile nu au ezitat să își facă apariția, iar drumurile județene și chiar cele naționale au fost acoperite de zăpadă, circulația fiind îngreunată pe alocuri.

Polițiștii de la Brigada Rutieră au anunțat că ninge viscolit în mai multe zone, iar pe DN 1A vântul bate în rafale, carosabilul fiind acoperit deja cu un strat de aproximativ 2 centimetri de zăpadă. S-a început deja curățarea șoselei cu utilajele speciale pentru deszăpezire.

Ninge în mai multe zone din România. Trafic îngreunat pe șosele

Iată că încă de la primii fulgi, ce-i drept viscoliți, au început și primele probleme în ceea ce privește traficul pe șoselele din România. În Harghita, peisajul arată deja a iarnă în toată regula. Drumarii au intervenit aici încă de azi-noapte, în zonele mai înalte. Pe DN 15, la Borsec, pe DN 12A, între Frumoasa și Lunca de Sus, stratul de zăpadă a ajuns deja la 3-4 centimetri grosime, fiind necesară intervenția lucrătorilor de la drumuri, dar și prudență din partea șoferilor. S-a intervenit cu 14 utilaje,împrăștiindu-se aproximativ 60 de tone de sare, iar accesul mașinilor neechipate cu anvelope de iarnă, dar și a celor mai mari de 7,5 tone a fost interzis pe aceste secțiuni de drum.

În anumite zone, la munte, s-a intervenit deja cu utilaje speciale pentru deszăpezire
În anumite zone, la munte, s-a intervenit deja cu utilaje speciale pentru deszăpezire

În Predeal ninge, iar la Azuga este lapoviță. Utilajele speciale acționează și în aceste zone. Nu plecați la drum fără să fiți echipați de iarnă, iar dacă se întâmplă să rămâneți înzăpeziți, sunați imediat la numărul unic de urgență 112.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×