Nicușor Dan, candidatul USR București pentru primăria Capitalei! A fost ales aproape în unanimitate

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
13/10/2019, 18:01
Nicușor Dan, candidatul USR București pentru primăria Capitalei! A fost ales aproape în unanimitate GALERIE FOTO
Nicușor Dan este candidatul USR București care va lupta pentru postul de primar general al Capitalei. Sursa foto - facebook

Nicușor Dan este candidatul USR București pentru primăria Capitalei! Fondatorul partidului va beneficia acum de susținerea Uniunii Salvați România pentru alegerile locale din 2020. De altfel, organizaţia a decis încheierea unui protocol de colaborare prin care candidatul independent să-şi asume un program politic comun cu cel al USR Bucureşti. Interesant este că cei de la PLUS vor să meargă pe mâna lui Vlad Voiculescu.

Nicușor Dan, candidatul USR București pentru primăria Capitalei!

Rămâne de văzut cum vor merge la alegeri în cele din urmă cele două formațiuni politica, în condițiile în care atât Dan Barna, actualul lider USR, cât și Dacian Cioloș, președintele PLUS au bătut palma pentru o alianță în privința alegerilor. Cele două grupări au mers deja împreună la europarlamentare și rezultatul a fost unul peste așteptări. Alianța a reușit să ia al 3-lea loc, fiind la un pas chiar să dea lovitura și să depășească PSD.

”Conferinţa Municipală USR Bucureşti a luat act de rezultatul votului consultativ la care au participat membrii USR din filiala Bucureşti. Potrivit acestei consultări, peste 86% dintre cei care şi-au exprimat o opţiune îl susţin pentru Primăria Capitalei pe Nicuşor Dan, candidat independent. Tot astăzi a fost adoptată strategia politică a Filialei USR Bucureşti cu privire la alegerile locale din iunie 2020”, a transmis USR Bucureşti.

Nicușor Dan, candidatul USR București pentru primăria Capitalei! Nicușor Dan
Nicușor Dan a fost fondatorul Uniunii Salvați România. Sursa foto – facebook

A fost ales aproape în unanimitate

”Delegaţii prezenţi la Conferinţă au decis ca strategie politică susţinerea unui candidat independent şi negocierea unui Protocol de colaborare prin care candidatul independent să-şi asume un program politic comun cu cel al USR Bucureşti”, au mai spus cei de la USR. Trebuie specificat că protocolul are nevoie să stipuleze limitativ condiţiile de colaborare cu alte forţe de opoziţie, de o manieră care să protejeze valorile şi interesele USR.

Ca să ajungă la acest rezultat, USR Bucureşti a derulat o consultare internă în perioada 8-11 octombrie pentru pentru a afla direct de la membrii USR care este soluţia pe care o preferă la Capitală. Peste 86% dintre membrii care şi-au exprimat o opţiune au solicitat usținerea lui Nicuşor Dan, în calitate de independent, pentru Primăria Bucureştiului

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×