Neurochirurgul James Goodrich a murit din cauza coronavirusului. Era specializat în separarea siamezilor

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
31/03/2020, 10:31
Neurochirurgul James Goodrich a murit din cauza coronavirusului. Era specializat în separarea siamezilor
Neurochirurgul James Goodrich, specializat în separarea siamezilor uniţi în zona craniului, a murit luni din cauza unor complicaţii provocate de coronavirus

Neurochirurgul James Goodrich, specializat în separarea siamezilor uniţi în zona craniului, a murit luni din cauza unor complicaţii provocate de coronavirus.

Neurochirurgul James Goodrich a murit din cauza coronavirusului

Conform news.ro, anunțul morții neurochirurgului James Goodrich din cauza coronavirusului a fost făcut de spitalul din New York unde lucra. Doctorul a decedat la vârstă de 73 de ani.

”Doctorul Goodrich era o călăuză a instituţiei noastre şi îi va fi simţită lipsa. Priceperea şi abilitatea lui au fost depăşite doar de inima sa blândă”, a declarat medicul Philip Ozuah, directorul spitalului Montefiore Medicine.

”Era sufletul departamentului nostru, un maestru chirurg, un pedagog de talie mondială şi un coleg îndrăgit de toţi. Pierderea lui bruscă este sfâşietoare şi amintirea lui va rămâne în gândurile noastre”, a spus doctorul Emad Eskandar, şeful departamentului de neurochirurgie de la Albert Einstein College of Medicine şi Montefiore Medical Center.

Goodrich era directorul diviziei de Neurochirurgie Pediatrică de la Montefiore

Goodrich a fost considerat pionier în soluţionarea problemelor neurologice complexe ale copiilor. El a dezvoltat o metodă construită în etape pentru separarea siamezilor uniţi la craniu.

În 2004, el i-a operat pe Carl şi Clarence Aguirre, siamezi din Filipine care împărţeau aproximativ 8 centimetri de ţesut cerebral. În 2016, a condus o echipă de 40 de medici într-o operaţie de 27 de ore, la Montefiore Medical Center, pentru a-i separa pe Anias şi Jadon McDonald, în vârstă de 13 luni.

Goodrich a petrecut mai mult de trei decenii la Montefiore Einstein şi era directorul diviziei de Neurochirurgie Pediatrică de la Montefiore şi profesor la Albert Einstein College of Medicine. Originar din Oregon, el a făcut parte din trupele Marinei americane în timpul războiului din Vietnam şi era pasionat de artefacte, călătorii şi surf.

În acest moment, SUA este țara cu cele mai multe cazuri de coronavirus din lume, 164.603, mai mult decât dublul celor din China, acolo de unde a început focarul. Dintre acestea, 3.170 de persoane au decedat, iar un număr de 5.896 de pacienți au fost vindecați.

SUA se pregătește pentru cel mai negru scenariu în lupta împotriva coronavirusului, iar specialiștii estimează că se poate ajunge la peste 2 milioane de persoane decedate dacă sunt ridicate măsurile de carantină.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×