NASA avertizează! Temperaturi record și iarnă catastrofală

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
18/01/2019, 12:23
NASA avertizează! Temperaturi record și iarnă catastrofală GALERIE FOTO
NASA avertizează! Temperaturi record și iarnă catastrofală

Oamenii de ştiinţă de la NASA avertizează! S-ar putea înregistra o iarnă extrem de lungă şi cu temperaturi minime record. „La o înălţime mare de suprafaţa Pământului, în apropierea graniţei cu spaţiul, atmosfera noastră pierde energie termică. Dacă tendinţele actuale continuă am putea determina curând un nou record al temperaturilor reduse din spaţiu”, a spus unul dintre cercetătorii Agenției Spațiale Americane.

Un om de știință al celor de la NASA a declarat „activitatea petelor solare de pe suprafața stelei noastre a scăzut atât de jos încât temperaturile scăzute înregistrate ar putea să lovească în curând spațiul. Asta deși clima Pământului va rămâne neschimbată”, a afirmat Martin Mlynczak din cadrul Langley Research Center, NASA.

Avertismentul NASA! Putem avea temperaturi record și iarnă catastrofală în spațiu

Cercetătorul NASA avertizează că se vor înregistra temperaturi record în spațiu.  „Termosfera se răcește întotdeauna în timpul Solar Minimum. Este unul dintre cele mai importante moduri în care ciclul solar afectează planeta noastră. Nu suntem încă acolo, dar s-ar putea întâmpla în câteva luni.”, a spus omul de știință, care a ținut să precizeze totuși că „nu există nici o relație între temperaturile din spațiu și cele de pe pământ.”

„Nu există nici o relație între temperaturile din spațiu și cele de pe pământ.”, a explicat specialistul celor de la NASA

În studiile făcute, „NASA și alți cercetători în domeniul climei continuă să vadă o tendință de încălzire în troposferă, stratul de atmosferă cel mai aproape de suprafața Pământului”, ceea ce este îngrijorător totuși. „Solar minimun poate spori efectele vremii spațiale, poate întrerupe comunicările și navigația și poate provoca un gunoi în spațiu  pentru a ‘ se agăța'”, a spus specialistul celor de la NASA.  Mlynczak și colegii săi au introdus recent „Indexul climatului termosferic” (TCI), care măsoară cantitatea de molecule de căldură din oxidul de azot (NO) care se scufundă în spațiu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×