Momente incredibile cu Nadia Comăneci în perioada Comunismului. A fost forțată să pozeze așa!

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
12/11/2018, 12:22
Momente incredibile cu Nadia Comăneci în perioada Comunismului. A fost forțată să pozeze așa! GALERIE FOTO
Nadia Comăneci a poza, în tinerețe, lângă un ARO

Iată câteva momente incredibile cu Nadia Comâneci, în perioada Comunismului. Comoara României a fost forțată să pozeze așa! Pe scurt, înainte ca marea noastră sportivă să părăsească țara, gimnasta a fost obligată să pozeze într-un context total nou pentru ea. Înainte de toate, cum a plecat Nadia Comâneci din România? Una dintre poveștile țării o are ca protagonistă pe una dintre stele acesteia. Gimnasta a decis să părăsească granițele României înainte de Revoluția din 1989. Atunci, au avut loc și lucrările la Ultimul Congres al Partidului Comunist Român.

La finalul celui de-al 14-lea Congres, Ceaușescu a fost reales pentru a conduce Partidul. La acea vreme, Nadia avea 29 de ani, era salariată a statului român și era păzită zi și noapte de securiști. Și, chiar dacă gimnasta a primit multiple oferte de a părăsi țara, a trebuit să le țină doar la acel nivel, căci nu putea pleca. Însă, pe data de 14 noiembrie, Nadia și-a planificat fuga din România. Cu ocaziei aniversării ei, Nadia l-a cunoscut pe Constantin Panait, care i-a propus să plece din România, cu ajutorul lui. Peste două săptămâni. într-o zi de marți, paznicii maghiari de frontieră au fost surprinși ca, printre fugarii români, să o găsească și pe Nadia Comăneci.

Astăzi, 12 noiembrie, e ziua Nadiei Comăneci!

Nadia comâneci a fost obligata in comunism sa pozeze asa
”Zeița de la Montreal” a fost botezată după eroina unui film, ”Nadejda”

Prima gimnastă de 10 dintr-un concurs olimpic s-a născut la Onești. Pe numele complet Nadia Elena Comăneci, este căștigătoarea a cinci medalii olimpice de aur și este una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii. ”Zeița de la Montreal”, după cum este supranumită, este primul sportiv român inclujs în memorialul Internațional Gymnastics Hall of Fame. Fiica lui Gheorghe și Ștefania-Alexandrina Comăneci, a fost botezată după o eroină a unui film, ”Nadejda”, care înseamna ”speranță”.

Nadia Comăneci, forțată să pozeze așa, în perioada Comunismului!

Din poveștile unora, gimnasta a fost ajutată de unii securiști să fugă din țară și, mai mult, să fiul lui Nicolae Ceaușescu ar fi contribuit la plecarea ei. O dată ce președintele României gri a aflat ce s-a întâmplat, acesta i-a catalogat pe lucrătorii de la Securitate, care o supravegheau, pe gimnasta de 10 drept incompetenți. Așadar, până ca Nadia să plece din România, a trecut prin momente bune și rele.

în fotografie este surpinsa nadia, la paralele
Nadia Comâneci, în momentul memorabil pe care nu-l va uita România

Conform informațiilor din presă, comoara țării a fost obligată să pozeze lângă o mașină ARO. În anul 1957, Uzina ARO, de la Câmpulung-Muscel, a dorit ca marea sportivă să le facă reclamă. După 1990, dat fiind momentul în care compania se afla, directorii Societății Comerciale ARO au găsit o soluție prin care să revitalizeze celebrele automobile. Aceștia au contactat-o pe Nadia și i-au propus să apară într-o reclamă.

Nadia comaneci a fost fortata sa pozeze asa in comunism
Nadia Comăneci, pozând lângă un ARO

Foștii angajați au rememorat momentul. ”Chiar și olimpica Nadia Comâneci, o bună prietenă a lui Nicu Ceaușescu, la acel moment, a fost pusă în situația de a face reclamă unei mașini inexistente. Reclama pentru ARO Tandem era pregătită cu olimpica internațională, dar mașina nu era fabricată și nici nu s-a mai fabricat. Totul a fost în zadar. Societatea Comercială ARO acumulase datorii de peste 330 miliarde de lei vechi, ceea ce depășea jumătate din capitalul său social”, au rememorat angajații ARO.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×