Municipalitatea din București declară război gălăgioșilor de la bloc! Amenzile pot ajunge la 6.000 de lei

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
09/12/2019, 15:35
Municipalitatea din București declară război gălăgioșilor de la bloc! Amenzile pot ajunge la 6.000 de lei
Amenzi record pentru gălăgioșii de la bloc. Sursa foto: vremeanoua.ro

Autoritățile din Capitală le-au declarat război deschis celor care fac nunți la bloc sau care vin cu lăutari și deranjează liniștea publică. Sunt vizați și locatarii gălăgioși care dau muzica tare, deși vecinii bat disperați în țeava de la calorifer, deranjați de zgomot.

Amenzi record pentru gălăgioșii de la bloc

Municipalitatea anunță că vor crește amenzile drastic pentru gălăgioși, începând cu anul 2020. Amenzile pentru locatarii gălăgioși ajung până la 3.000 de lei, iar recidiva în mai puțin de 24 de ore le va aduce acestora amenzi de până la 6.000 de lei!

„Sancțiuni mai mari pentru „gălăgioși”. Organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban va fi sancționată, din ianuarie 2020, cu amendă de la 2000 la 3000 lei”, asta anunță autoritățile, pe pagina de Facebook a Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Amendă imensă sau muncă în folosul comunității

Recidiva este aspru sancționată de lege. Dacă locatarul gălăgios încalcă din nou legea în mai puțin de 24 de ore de la prima sancțiune, oamenii legii îl pot amenda cu 6.000 de lei. Vecinul gălăgios poate ajunge chiar să presteze muncă în folosul comunității! Așadar aceștia ar putea planta panseluțe în parcuri sau pot face curat prin cimitire, dacă vor încălca legea de două ori în mai puțin de 24 de ore.

„În plus, repetarea contravenției în decurs de 24 de ore de la constatarea primei fapte, se sancționează cu amendă de la 3000 la 6000 lei sau prestarea a 100-150 de ore de activități în folosul comunității. Această prevedere face parte din modificările actelor normative din domeniul ordinii și siguranței publice realizate prin Legea nr. 192 din 2019”, mai spun ei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×