Mugur Isărescu bagă spaima în pensionari! „Nu sunt bani pentru majorarea pensiilor cu 40%”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/02/2020, 10:46
Mugur Isărescu bagă spaima în pensionari! „Nu sunt bani pentru majorarea pensiilor cu 40%” GALERIE FOTO
Mugur Isărescu, anunț ferm legat de pensii. Sursa foto - hepta.ro

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu nu a ezitat și a băgat spaima în pensionari! Acesta a transmis că nu există bani în bugetul statului pentru ca guvernul să majoreze pensiile cu 40 la sută așa cum s-a promis inițial.

Mugur Isărescu bagă spaima în pensionari!

”Nu sunt bani pentru majorarea cu 40% a pensiilor” este avertizmentul exact transmis de guvernatorul BNR. Mugur Isărescu spune că situația trebuie evaluată în funcție de mersul economiei.

Mai mult de atât, Isărescu atrage atenția și susține că România are deficite pentru plata cărora deja se împrumută.

„Nu sunt bani pentru majorarea pensiilor cu 40%”

”Eu nu pot să răspund la o întrebare sau o dezbatere care începe de la -sunt sau nu sunt bani-. Nu sunt bani!  Cum să fie bani dacă sunt deficite. Dar asta e părerea mea de finanțite. Și acum să spunem așa, cât ne putem împrumuta?

Și de unde putem face rot de acest bani. O judecată din punct de vedere și o discuție corectă e în felul următor. Sunt bani numai până la acest nivel. Acestea sunt veniturile, restul trebuie împrumutați”, a spus Mugur Isărescu.

„Nu trebuie să facem obsesii pe cifre biblice şi să fim foarte atenţi dacă nu vrem să rătăcim aşa vreo 40 de ani printr-un deşert financiar. Văd că singura discuţie este 40%. Păi da legea e mare şi lată, are atâtea prevederi.

Hai să fim serioşi cu cifrele. Nu pot să vă dau acum un răspuns pentru că nu am un răspuns. Aici nu este decât soluţie politică. Deci nu avem soluţie financiară şi economică.

Când economia creşte cu 4% nu poate să crească ceva cu 40%, că nu ceva marginal, e jumătate din populaţia activă a ţării.

Deci câtă filosofie trebuie să faci aici? Într-adevăr soluţia este dificilă, dar e politică şi socială”, a declarat Mugur Isărescu, întrebat dacă el crede în creşterea cu 40% a punctului de pensie.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×