Motivul pentru care pensionarul din Argeș și-a donat toată agoniseala! Adevărul despre Ion Cârstoiu

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
23/02/2019, 13:05
Motivul pentru care pensionarul din Argeș și-a donat toată agoniseala! Adevărul despre Ion Cârstoiu GALERIE FOTO
Pensionarul din Argeș și-a donat toată agoniseala Spitalului Municipal Câmpulung Muscel

Un pensionar din județul Argeș și-a donat toată agoniseala Spitalului Municipal Câmpulung Muscel. Deși are o pensie mică, de doar 1.300 de lei, bătrânul a adunat 10.000 de euro și i-a donat unității spitalicești, care va achiziționa echipamente medicale moderne pentru două secții.

În vârstă de 77 de ani, Ion Cârstoiu a mărturisit că a decis să doneze toată agoniseala din dorința de a ajuta copiii născuți prematur. „Am văzut la televizor mai multe ştiri legate de donaţii pentru copiii născuţi prematur la diferite spitale din ţară. M-a impresionat şi m-am gândit să ajut şi eu cumva şi am luat legătura cu cei de la spitalul din Câmpulung Muscel. Şi eu sunt din zona Muscelului, aşa că m-am gândit direct la acest spital. Mă impresionează mereu copiii, în special cei născuţi prematur şi vreau să îi ajut”, a declarat bărbatul.

Pensionarul din Argeș și-a donat toată agoniseala Spitalului Municipal Câmpulung Muscel

Ion Cârstoiu a lucrat zeci de ani ca șofer, atât în România, cât și în mai multe țări din Europa, inclusiv după ce s-a pensionat. Timp de 20 de ani, bărbatul a pus deoparte bani pentru zile negre, dar acum a decis că este momentul să facă o faptă bună și să doneze toți banii. Deși are o pensie de doar 1.300 de lei, locuiește într-o casă veche din Aninoasa și se spală la lighean, pensionarul a fost impresionat de situația copiilor născuți prematur și a donat 10.000 de euro Spitalului Municipal Câmpulung Muscel, care va achiziționa echipamente medicale moderne pentru secţiile Terapie Intensivă şi Neonatologie.

Ion Cârstoiu are o pensie mică, de doar 1.300 de lei
Ion Cârstoiu are o pensie mică, de doar 1.300 de lei

„Cea mai mare parte din donaţie va merge către secţia de Neonatologie. Încă nu s-a stabilit când vor fi achiziţionate aceste echipamente. Domnul din Aninoasa a adus banii în două tranşe în această săptămână. Prima tranşă a fost de 2.000 de euro, iar miercuri 20 februarie a mai adus 8.000 de euro. Este un gest absolut impresionant”, a declarat Mădălin Iordache, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Câmpulung Muscel.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×