Motivul pentru care Mircea Badea nu a votat: „Sunt cetățean de rangul doi”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
10/11/2019, 17:03
Motivul pentru care Mircea Badea nu a votat: „Sunt cetățean de rangul doi”
Mircea Badea, ironii pentru cetățenii din Diaspora. Sursa foto: b1.ro

Întrebat în cadrul unei emisiuni televizate dacă a votat la alegerile prezidențiale de duminică, 10 noiembrie, Mircea Badea a oferit un răspuns de-a dreptul halucinant. Îndrăgitul realizator TV a dezvăluit că nu și- a exercitat încă acest drept și, dat fiind faptul că este un „cetățean de rangul doi”, nu crede că se va putea prezenta în timp util la secția de votare unde este arondat.

Mircea Badea, reacție dură pe tema votului la prezidențiale

Nu am votat. De fapt… oi fi votat ieri?! Aaaa…. desigur că nu… pentru că eu sunt cetățean de rangul doi și doar cetățenii de rang întâi pot vota trei zile. Cetățenii de rangul doi, care plătesc impozite în România, votează doar astăzi. Mă grăbesc să votez”, a declarat Mircea Badea la Antena 3.

Prezentatorul emisiunii În Gura Presei îi ironizează pe românii din Diaspora, care începând cu acest tur de scrutin au la dispoziție trei zile pentru a-și exprima votul. O altă premieră înregistrată cu ocazia alegerilor prezidențiale este votul prin corespondență, modalitate pentru care au optat, conform datelor oficiale, 25.000 de cetățeni aflați peste hotare.

Românii din Diaspora, prezență record la vot

Peste 500.000 de alegători au votat până în momentul de față în primul tur al alegerilor prezidențiale, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC). În aceste condiții, s-a înregistrat un nou record al prezenței la urne pentru cetățenii din Diaspora, informează Mediafax.

Conform datelor oficiale, doar duminică și-au exprimat opțiunea de vot până la ora redactării acestei știri peste 300.000 de români aflați dincolo de granițele țării. Cea mai mare prezență la vot se înregistrează în continuare la o secție din Londra, unde s-au prezentat 4.778 de alegători. La polul opus, singurul stat în care nu s-a prezentat niciun alegător la secțiile de vot este Coreea de Nord.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×