Motivul pentru care jurnalistul Cosmin Prelipceanu a renunțat la premiul APTR

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
13/12/2018, 14:58
Motivul pentru care jurnalistul Cosmin Prelipceanu a renunțat la premiul APTR
Motivul pentru care jurnalistul Cosmin Prelipceanu a renunțat la premiul APTR

Motivul pentru care jurnalistul Cosmin Prelipceanu a renunțat la premiul oferit de Asociația Profesioniștilor de Televiziune din România (APTR) pe care l-a primit pentru ediția specială a „Jurnalului de seară” dedicată comemorării a trei ani de la incendiul din Club Colectiv.

Prezentatorul Cosmin Prelipceanu a refuzat premiul în valoare de 1.500 de lei pe care i l-a oferit APTR în cadrul galei de marți seară, 12 decembrie, la Teatrul Național „I.L Caragiale” din București. În primă instanță, Prelipceanu a acceptat premiul, iar distincția a fost ridicată de colega sa Ioana Ciurlea. El spune că organizatorii nu i-au spus că premiile sunt finanțate public, aspect dezvăluit de Paginademedia.ro.

Cosmin Prelipceanu a refuzat premiul APTR
Cosmin Prelipceanu a refuzat premiul APTR

Cosmin Prelipceanu a renunțat la premiul ATPR

„APTR a decis să dea un premiu «Jurnalului de seară» pentru ediţia «Colectiv – 3 ani». A fost o emisiune grea, de mare încărcătură pentru toată echipa, de la idee şi până am ieşit din emisie. Un premiu acordat de mulţi ani de un juriu profesional ne-a picat bine tuturor. Ne onorează şi le mulţumim celor de la APTR. În niciun moment al comunicarii cu organizatorii nu mi s-a spus că premiile sunt finanţate public. Înţeleg că legătura se presupunea pentru că există o tradiţie de 15 ani în acest sens. Nu am ştiut. Consider că ziariştii ar trebui să stea departe de banii publici. Întotdeauna. De aceea refuz orice premiu în bani“, a explicat Prelipceanu pe Facebook.

Nu doar Cosmin Prelipceanu a refuzat premiul. Și echipa „România, te iubesc”, de la Pro TV, i-a anunțat pe organizatori înainte de gală că nu doresc distincția.  Asociația Profesioniștilor de Televiziune din România a oferit premii în valoare de 1.500 de lei tuturor celor 15 câștigători. Gala este oganizată anual de către Primăria Municipiului București prin ARCUB și Televiziunea Română, iar Paginade media.ro a spus că este pentru prima dată când evenimentul a fost suportat exclusiv de către Primăria Capitalei.  Julnaliștii Ionuț Cristache ( România 9) și Adrian Ursu au mai fost premiați.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×