Motivul pentru care eMag a vândut telefoane Iphone la un leu de Black Friday

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
14/11/2019, 16:20
Motivul pentru care eMag a vândut telefoane Iphone la un leu de Black Friday
Magazinul online eMag a vândut telefoane iPhone la doar 1 leu. Sursa foto: edevice.ro

În urmă cu 4 ani, în Vinerea Neagră, retailerul online eMag a vândut telefoane Iphone la un preț incredibil de mic, aproape gratis. În seara de 23 noiembrie 2014 magazinul online a introdus greșit prețurile la zeci de produse, iar românii au profitat. Reprezentanții eMag au anunțat că toate comenziile au fost onorate.

eMag a vândut telefoane iPhone la un leu din cauza sistemului informatic

O eroare informatică a dat peste cap prețul a zeci de produse de pe site-ul emag.ro. Peste 730 de produse au avut prețuri între 1 și 8 lei, în intervalul orar 20:30 – 22:59, în seara zilei de 23 noiembrie, în urmă cu 4 ani. Așa se face că mai multe produse resigilabile au avut prețuri incredibil de mici. Printre produsele cumpărate la momentul respectiv s-a numărat și telefonul iPhone care a putut fi achiziționat la doar 1 leu. De asemenea, un televizor LED Smart TV 3D Philips de 117 cm a putut fi cumpărat cu doar 3 lei, deși prețul său era de 4.246 lei. Și telefoanele Samsung Galaxy S4 a fost vândut la doar 1 leu fiind redus de la 1.449 lei.

„În fiecare lună, pe 23, noi reducem preţurilor resigilatelor. În această lună am folosit o nouă aplicaţie care gestionează legătura între aplicaţia de produse resigilate şi site. Această aplicaţie a interpretat greşit preţurile produselor de peste 1.000 de lei, astfel încât valoarea lor a fost împărţită la 1.000. În cazul secţiunii produselor resigilate este posibil să avem discounturi mari, de până la 80%. Până astăzi nu am avut un mecanism automat de verificare a preţurilor“, a declarat vicepreşedinte eMAG Bogdan Axinia, în urmă cu 4 ani, scrie playtech.ro.

eMag a înregistrat pierderi de 1,6 milioane de lei pe 23 noiembrie 2014

Reprezentanții și-au asumat vina și au declarat că toate comenzile vor fi onorate.Satisfacția clientului este foarte importantă pentru noi și vom onora absolut toate comenzile, iar produsele vor fi expediate rapid”, a declarat într-un comunicat de presă directorul general eMag Iulian Stanciu.

Pierderile financiare ale magazinului online s-au ridicat la valoarea totală de 1,6 milioane de lei. Produsul care a avut cea mai mare reducere din cauza erorii informatice a fost un echipament de rețea, un switch Cisco Catalyst 2960 care a putut fi achiziționat cu doar 8 lei, deși prețul său inițial fusese de 11.190 de lei.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×