Monica Macovei, reacție acidă după declarația controversată făcută de premierul Viorica Dăncilă

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
18/02/2019, 17:46
Monica Macovei, reacție acidă după declarația controversată făcută de premierul Viorica Dăncilă GALERIE FOTO
Monica Macovei o critică pe Viorica Dăncilă

Monica Macovei a reacționat vehement la declarația uimitoare pe care a făcut-o azi Viorica Dăncilă. Premierul României a adus numai laude la adresa Guvernului. Aceasta a afirmat în cursul zilei de luni, 18 februarie, că țara a fost scoasă din noroaie datorită programelor PNDL 1 și PNDL 2.

„Astfel, pentru o alocare de 330 milioane de euro se află în competiţie în diverse etape de evaluare un total de 778 de cereri de finanţare în valoare de peste 780 de milioane de euro depuse de unităţile administrativ-teritoriale, din care 357 sunt la nivelul comunelor în valoare de aproximativ 395 milioane de euro”, a specificat sursa citată.

Monica Macovei, despre declarația uimitoare a Vioricăi Dăncilă: „Îngroparea justiției este singura prioritate”

Monica Macovei a făcut declarații surprinzătoare în urma afirmațiilor Vioricăi Dăncilă de astăzi. Europarlamentarul a lansat un atac la adresa premierului după ce le-a spus primarilor de la sate că Guvernul a reușit să „scoată țara din noroaie”.

Monica Macovei, atac dur la adresa Vioricăi Dăncilă
Monica Macovei, atac dur la adresa Vioricăi Dăncilă

„Între timp:

· Dăncilă și lideri ai PSD&ALDE atacă permanent Comisia Europeană și îi cer să nu se mai amestece în treburile lor.
· Ministrul Finanțelor ia decizii fără să consulte Comisia, care îl avertizează că încalcă Tratatul de aderare.
· Primarii din marile orașe caută soluții la bugetele care le-au fost alocate de Guvern și la OUG privind “taxa pe lăcomie” care le blochează activitatea.
· La marginea capitalei, oamenii locuiesc pe străzi neasfaltate și fără canalizare.
· Sistemul de justiție este complet bulversat. Curtea de Apel București sesizează Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) în legătură cu modul de numire a procurorilor din cadrul Secției speciale de investigare a magistraților, înființate de Toader.
· Toader este preocupat, în schimb, să sesizeze CCR pentru că președintele Iohannis nu l-a ascultat și nu l-a revocat pe Procurorul general.
· Toader și liderii PSD&ALDE își consumă energia să blocheze candidatura unui procuror român la conducerea Parchetului European.
Acesta este tabloul clasei politice pentru care menținerea la putere și îngroparea justiției sunt singurele priorități.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×