Monica Davidescu, la un pas să lucreze alături de Alexandru Ducu Darie: “Eram convinsă că o să învingă boala”

Alex Năstase   
în Stiri mondene
18/09/2019, 18:38
Monica Davidescu, la un pas să lucreze alături de Alexandru Ducu Darie: “Eram convinsă că o să învingă boala” GALERIE FOTO
Monica Davidescu regretă că nu a apucat să lucreze alături de Alexandru Darie. Sursa foto - facebook

Monica Davidescu spune că a fost la un pas să lucreze alături de Alexandru Ducu Darie. Cei doi puteau să aibă un proiect comun, însă acest lucru nu s-a mai concretizat. Regizorul a fost în sala de teatru la vizionarea unei piese în care juca soția lui Aurelian Temișan, însă spectacolul respectiv nu și-a găsit loc în repertoriul de la acea vreme al Teatrului Bulandra. „Nu a fost să fie”, a transmis Monica Davidescu.

Monica Davidescu, la un pas să lucreze alături de Alexandru Ducu Darie

Actriță era la curent cu sănătatea nu tocmai pe roze a lui Ducu Darie, dar era optimistă în privința evoluției sale. „Eram convinsă că o să învingă boala și de data asta, dar Dumnezeu are planurile lui”, ne-a spus ea. Deși în urmă cu doar câteva zile petrecea, Monica Davidescu fiind nașă la nunta Andreei Bălan, actrița se pregătește acum de înmormântare. Soția lui Temișan regretă dispariția colegului de breaslă.

„Sunt șocată de vestea asta și îmi pare rău. Ne știam, ne vorbeam, ne salutam, dar nu am lucrat niciodată sub direcția lui, cu toate că mi-aș fi dorit”, a declarat, cu tristețe, Monica Davidescu. Fiul lui Iurie Darie a ajuns la spital în urma unor complicații apărute la plămâni. Alexandru Darie era cunoscut cu afecțiuni de ficat. Avea ciroză de care se trata de mai mulți ani de zile. Alexandru Darie se afla pe listele de transplant hepatic, dar regizorul nu a mai apucat să primească organul care l-ar fi putut salva.

Monica Davidescu, la un pas să lucreze alături de Alexandru Ducu Darie. Alexandru Darie
Alexandru Darie a încetat din viață la vârsta de 60 de ani. Sursa foto – facebook

Alexandru Darie, carieră impresionantă

Alexandru Darie a absolvit în 1983 Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“ Bucureşti. Încă din anul 2002 conduce Teatrul Bulandra, un teatru care a devenit un adevărat reper pentru această lume în țară și nu numai. În anul 2006, Aexandru Darie a fost ales preşedinte al Uniunii Teatrelor din Europa și a condus forul respectiv timp de două mandate, până în anul 2011.

Alexandru Darie s-a bucurat de un real succes și în străinătate. Englezii l-au primit cu brațele deschise și au aplaudat la scenă deschisă piesele pe care le-a gândit special pentru turneul din Marea Britanie.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×