Ministrul propus al Educației, Monica Anisie, a primit aviz favorabil în Parlament: „Este exclus să tăiem salariile profesorilor”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
30/10/2019, 15:29
Ministrul propus al Educației, Monica Anisie, a primit aviz favorabil în Parlament: „Este exclus să tăiem salariile profesorilor”

Ministrul propus al Educației, Monica Anisie, a primit un raport favorabil miercuri din partea Comisiei de Învățământ din Parlament. Anisie a avut parte de o audiere destul de stufoasă, fiind supusă mai multor întrebări despre starea educației din România la care a încercat să răspundă cât mai concludent. Printre cele mai importante întrebări la care a avut de răspuns a fost cea care privește eventualele tăieri de salarii din domeniul pe care ar urma să îl conducă.

Ministrul propus al Educației, Monica Anisie, a anunțat că nu va tăia salariile profesorilor

Întrebată de deputatul PSD, Laura Georgescu, dacă se va pune problema tăierilor de salarii în mediul profesorilor, Monica Anisie a spus „pot să răspund în mod direct. Exclus reduceri!” Ministrul propus al Educației a fost întrebată de Ecaterina Andronescu și despre curicula școlară, după o lege din parlament care prevede ca elevii să aibă 20 de ore pentru ciclul primar, 25 de ore pentru gimnaziu si 30 pentru liceu.

Anisie a răspuns că va încerca să reducă programa: „Voi realiza împreună cu cadrele didactice care doresc să se implice în revizuirea programei școlare. O revizuire prin reducerea conținuturilor din programe pentru că altfel nu avem cum să punem în practică legea respectivă”, arată cei de la site-ul edupedu.ro.

Cum vrea ministrul propus al Educației să reducă abandonul școlar

Monica Anisie a vorbit și despre una dintre problemele importante din Educație românească, abandonul școlar. Ea a susținut că va căuta să facă măsuri pentru a preveni abandonul școlar, printre care se numără programul o masă caldă, decontarea integrală a transportului și programul after-school.

„E important să gândim programe care să prevină abandonul școlar. În 2016 am inițiat programul masa caldă cu ministerul Finanțelor și al Dezvoltării. Eu nu i-aș spune masa caldă neapărat, ci i-aș spune masa la școală. Dacă în 2016 rata abandonului școlar a fost de 6,1%, s-a ajuns la 1,3% în 2017, în acele școli pilot. Iată că trebuie să luam decizii bune, trebuie să punem umărul pentru ca în felul acesta să realizăm ceea ce este mai bine pentru cei care sunt obiectul abandonului școlar”, a spus Anisie, în fața parlamentarilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×