Monica Anisie, explicații despre înscrierea aleatorie la clasa pregătitoare! „Este o măsură pentru a evita suprapopularea la clasă”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
12/02/2020, 10:22
Monica Anisie, explicații despre înscrierea aleatorie la clasa pregătitoare! „Este o măsură pentru a evita suprapopularea la clasă” GALERIE FOTO
Monica Anisie, ministrul Educatiei a venit cu mai multe explicații legate de repartizarea elevilor în clase. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Ministrul demis al Educației, Monica Anisie a oferit mai multe explicații despre înscrierea aleatorie la clasa pregătitoare! Astfel, aceasta a spus că măsura este introdusă în premieră în 2020 la nivel național.

Monica Anisie, explicații despre înscrierea aleatorie la clasa pregătitoare!

“Este o măsură pentru a evita suprapopularea la clasă și pentru a da șanse egale tuturor copiilor”, a declarat ministrul Educației, la Realitatea TV.

“Tocmai acest lucru dorim să îl evităm: să nu mai alerge părinții după anumite învățătoare”, a mai spus Monica Anisie în apărarea înscrierii aleatorii.

„Este o măsură pentru a evita suprapopularea la clasă”

Noua metodologie de înscriere la clasa pregătitoare 2020 are câteva idei de bază, conform ministrului Educației. Astfel, se urmărește ca repartizarea copiilor la clase să se facă echitabil, în mod corect și obiectiv.

„În felul acesta se oferă posibilitatea ca acea suprapopulare a claselor să nu mai existe și se dă posibilitate tuturor copiilor în mod echitabil să acceadă către clasa pregătitoare”, a mai transmis Monica Anisie.

„Tocmai acest lucru dorim să îl evităm: să nu mai alerge părinții după anumite învățătoare.

Este adevărat, trebuie să recunoaștem că sunt cadre didactice foarte bune și apreciate, ceea ce este foarte bine, dar trebuie să dăm o șansă tuturor copiilor de a avea posibilitatea să aibă la clasă cadre didactice foarte bine pregătite.

Și cadrele didactice au șansa să aibă copii din toate sferele sociale. În felul acesta, se pot evidenția toate cadrele didactice.

Este o măsură pentru a evita suprapopularea la clasă și pentru a da șanse egale tuturor copiilor”,  a mai punctat Anisie

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×