Momentul în care un meteorit aprinde tot cerul nopții. VIDEO spectaculos

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
19/08/2019, 14:40
Momentul în care un meteorit aprinde tot cerul nopții. VIDEO spectaculos GALERIE FOTO
Momentul în care un meteorit aprinde tot cerul nopții

Momentul în care un meteorit aprinde tot cerul nopții a fost surprins de mai mute camere de supraveghere, iar acum imaginile s-au viralizat pe Internet! Meteoritul este surprins chiar când intră în atmosferă, iar flăcările sale luminează la propriu cerul înstelat al insulei italiene Sardinia.

Momentul în care un meteorit aprinde tot cerul nopții

Potrivit NASA, 100 de tone de praf și particule de dimensiunile unor firicele de nisip lovesc pământ în fiecare an. Și aproximativ o dată pe an atmosfera Pământului este lovită de un meteor de dimensiunea unei mașini care creează o „minge de foc impresionantă”, dar arde înainte de a lovi pământul.

Cei care surprind un astfel de moment se pot consider foarte norocoși, deoarece evenimentul este unul foarte rar, însă la ora 20:39, pe 16 august, în Sardinia, un șofer a reușit să surprindă momentul exact în care un meteor ardea în atmosfera Pământului. Imaginile sunt unele spectaculoase.

Anul trecut, un meteorit a provocat un cutremur în SUA

Până în prezent, American Meteor Society a înregistrat 93 de rapoarte ale martorilor oculari cu privire la bile de foc. Mărturiile au venit din Franța, Italia și chiar din Tunisia, Africa.

Ultimul incident de acest fel, surprins de camerele de luat vederi, a avut loc anul trecut, în Statele Unite ale Americii. Meteoritul care a căzut în apropierea oraşul american Detroit a provocat însă un cutremur de două grade pe scara Richter! Camerele de supraveghere au surprins momentul în care meteoritului cade aproape de periferia oraşului.

De asemenea, zeci de oameni au filmat şi au postat imaginile pe reţelele de socializare, iar Serviciul American de Meteorologie a confirmat că lumina strălucitoare, explozia şi cutremurul au fost produse de căderea meteoritului surprins de camerele de luat vederi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×