Moartea lui Cornel Galeș îi pune într-o situație delicată pe copiii Ilenei Ciuculete. După un proces lung, acum au dat de o piedică și mai mare

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
04/12/2019, 16:11
Moartea lui Cornel Galeș îi pune într-o situație delicată pe copiii Ilenei Ciuculete. După un proces lung, acum au dat de o piedică și mai mare
Moartea lui Cornel Galeș complică procesul pentru moștenirea Ilenei Ciuculete. Sursa foto: click.ro

Cornel Galeș, văduvul Ilenei Ciuculete, a încetat din viață în cursul zilei de duminică, 1 decembrie, chiar de Ziua Națională a României, în urma unui grav accident rutier produs în Spania și nu puțini au fost cei care au susținut că fiii regretatei soliste de muzică populară au acum cale liberă spre averea acesteia. Lucrurile nu stau, însă, deloc așa, pentru că dispariția bărbatului de 60 de ani complică și mai mult procesul pentru moștenire.

Procesul pentru averea Ilenei Ciuculete poate continua chiar și după moartea lui Cornel Galeș

Cu toate că între soțul artistei și cei doi băieți ai săi exista o relație destul de tensionată, Cristi și Mugurel au motive întemeiate pentru a regreta dispariția prematură a omului care i-a târăt ani întregi prin tribunale în încercarea de a obține averea mamei lor. Întrucât tragedia s-a produs înainte ca instanța să dea verdictul final, acest caz este încă departe de a fi elucidat.

Pe fond, frații Sfetcu au reușit să anuleze actul de succesiune încheiat inițial și să obțină o decizie prin care urmau să primească câte 34.000 euro fiecare, precum și 6.000 lei din drepturi de autor. Galeș a apucat să conteste decizia prin apel, așa că procesul este în plină desfășurare.

Fiica lui Galeș ar putea interveni în proces

Suma de 68.000 euro provenea din vânzarea casei în care Galeș a locuit cu Ciuculete, tranzacție care s-a efectuat când Ileana Ciuculete încă mai trăia. Cornel a susținut la proces că nu mai dispune de acești bani, întrucât au fost cheltuiți pe tratamentele fostei soții. Practic, în momentul de față, chiar dacă Cristi și Mugurel vor avea câștig de cauză și la apel, nu mai au pe cine să execute silit.

Singurul bun aflat pe numele pârâtului este un apartament de 91.000 euro, însă acesta a fost cumpărat după moartea artistei și nu a fost inclus în masa succesorială, așa că frații Sfetcu nu au niciun drept asupra lui. Prin urmare, Mugurel și Cristi Sfetcu ar putea să se îndrepte împotriva moștenitorilor legali ai lui Cornel Galeș, care are o fiică rezultată dintr-o relație anterioară, însă nu este foarte clar dacă aceasta are vreo pretenție la moștenire.

Dacă totuși va accepta moștenirea, ea ar putea prelua și datoriile tatălui său, însă nu va putea fi executată decât dacă bunurile obținute au legătură cu moștenirea primită de Galeș de la Ileana. Acest lucru este, însă, aproape imposibil de demonstrat. Pe scurt, există riscul ca fiii interpretei să rămână fără niciun ban, chiar dacă un astfel de scenariu este foarte puțin probabil.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×