Mircea Badea a criticat ședința de la ora 12 noaptea a Guvernului Orban! ”Noptea ca hoții fac ședință de Guvern”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
11/12/2019, 11:11
Mircea Badea a criticat ședința de la ora 12 noaptea a Guvernului Orban! ”Noptea ca hoții fac ședință de Guvern”
Mircea Orban a criticat ședința de la ora 12 noaptea a Guvernului Orban. Sursa foto: bugetul.ro

Jurnalistul Mircea Badea și-a început marți emisiunea de la Antena 3 cu un comentariu acid despre Guvernul Orban și despre Raluca Turcan, vicepremier. Marți spre miercuri, Guvernul Orban se afla încă în ședință de guvern la ora 12 noaptea!

Mircea Orban a criticat ședința de la ora 12 noaptea a Guvernului Orban

”La ora asta, la 12 noaptea, cică e ședință de Guvern. Da, noaptea ca hoții, deci ăștia noptea ca hoții fac ședință de Guvern” a spus Mircea Badea, la începutul emisiunii sale de la Antena 3.

”Se poate întâmpla să iasă la declarații un oficial. Că e Orban, că o fi Dancă, eu sper, totuși, că vine Turcan” a precizat realizatorul ”În Gura Presei”. El a mai spus că nu o vrea degeaba pe Turcan la declarații, ci ”pentru că o divinizez”– a precizat. Mircea Badea a difuzat un colaj cu Raluca Turcan, cu momentul în care aceasta a uitat ce voia să spună.

Vorbeste vicepremierul Romaniei…Doamne, Dumnezeule…

Gepostet von Daniel Catalin Zamfir am Dienstag, 10. Dezember 2019

”O divinizez”

”Mă înțelegeți de ce vreau să iasă Turcan la declarații? Păi n-ai cum să n-o divinizezi, ce om să fii să nu-ți placă? Mi-aș fi dorit să aibă portofoliu: Turcan la Învățământ. Bun, nu e rău nici așa, e foarte tare, e Dumnezeu” a mai comentat Mircea Badea.

Guvernul Orban a avut marți două ședințe de Guvern destul de lungi. Ultima s-a prelungit după ora 12 noapte, în care premierul a declarat că va fi demarată procedura asumării răspunderii pe cele trei proiecte – modificările la legile Justiţiei, abrogarea Ordonanţei 51/1019 şi legea plafoanelor bugetare.

„Astăzi trebuie să demarăm procedura angajării răspunderii Guvernului pe cele trei proiecte. Este vorba de modificarea legilor Justiţiei, prin prorogarea termenului de intrare în vigoare pentru cele trei articole pe care dacă nu le prorogăm e aruncat în aer sistemul de justiţie – pensionarea anticipată a magistraţilor, creşterea vechimii pentru intrare în magistratură de la 2 la 4 ani şi de creşterea numărului de judecători care formează completele de la 2 la 3. Aceste prevederi trebuie prorogate, iar în cursul anului viitor trebuie să ne asumăm să le modificăm, adică, practic, să dispară din legile Justiţiei”, a afirmat prim-ministrul la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit acestuia, al doilea proiect pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea este cel privind plafoanele, iniţiat de Ministerul Finanţelor, adăugând că este absolut necesară adoptarea cât mai rapidă a acestei legi.

„Al treilea subiect pe care ne vom angaja răspunderea este Ordonanţa 51, care se referă la transportul intrajudeţean în special. Vreau să vă semnalez că am primit extrem de multe sesizări din partea multor părinţi, că mulţi copii sunt în situaţia în care nu pot să se ducă la şcoală pentru că nu li se asigură transportul decât dacă plătesc contravaloarea cursei.

Este vorba de cei care se duc la şcoală nu în localitatea unde domiciliază, ci în altă localitate şi chiar sunt multe familii care nu pot să îşi permită să suporte acest cost. De asemenea, ni s-a semnalat în două judeţe, Iaşi şi Botoşani, că mijloacele de transport care au licenţe şi care fac cursele nici măcar nu mai opresc în locurile obişnuite să ia copiii. Nu putem accepta o astfel de situaţie în care să restrângem accesul la educaţie al unor copii care au dreptul să înveţe”, a subliniat premierul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×