Mircea Drăghici și-a dat demisia din PSD! Fostul trezorier al social-democraților este anchetat de DNA că și-ar fi însușit subvențiile partidului

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
11/02/2020, 19:55
Mircea Drăghici și-a dat demisia din PSD! Fostul trezorier al social-democraților este anchetat de DNA că și-ar fi însușit subvențiile partidului
Mircea Drăghici, fost trezorier PSD, și-a dat demisia din partid *foto: facebook

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, cel care este anchetat de DNA pentru delapidare și utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, și-a anunțat oficial retragerea din cadrul PSD. Acesta și-a motivat decizia și din pricina stării de sănătate și a anunțat că vrea să devină deputat neafiliat.

Fostul trezorier PSD, Mircea Drăghici, își dă demisia din PSD

Mircea Drăghici a făcut anunțul privind plecarea din PSD pe facebook:

„Am analizat cu multa responsabilitate situatia politica actuala, PSD se afla in reconstructie si pentru a intari parcursul pe care actuala conducere si-l doreste, am hotarat sa iau o decizie radicala.

Avand in vedere problemele cu ecouri publice din trecut, precum si starea mea de sanatate, astazi am demisionat din PSD si am comunicat acest lucru domnului presedinte, Marcel Ciolacu si domnului secretar general Paul Stanescu, carora le-am precizat si dorinta mea de a continua ca deputat neafiliat.

Pentru mine, activitatea politica este un capitol inchis. Tin sa multumesc tuturor colegilor de la nivel national si din Arges, pentru cei 23 de ani de convietuire ca intr-o familie!”, a transmis Drăghici, pe rețeaua de socializare.

Mircea Drăghici este vinovat de faptul că PSD nu și-a luat banii de la AEP

Chiar dacă nu este un personaj de prim rang în PSD, Mircea Drăghici este vinovat de un scandal important în sânul fostului partid de guvernare. Astfel, din pricina faptului că procurorii anti-corupție au deschis un dosar pe numele său, PSD-ul nu a putut să își primească subvenția pentru alegerile europarlamentare.

Mai exact, DNA arată că Drăghici și-a cumpărat un imobil din banii pe care PSD îi primise pentru campaniile electorale:

„În acest sens, în cursul lunii februarie 2018, în exercitarea funcției de trezorier, inculpatul împreună cu o persoană din familie,  a negociat și a convenit să achiziționeze, de la un vânzător, un imobil cu valoare de circulație de peste 500.000 euro, pe care să-l achite, în parte, cu sume de bani pe care le gestiona în calitate de trezorier, și în parte, cu fonduri proprii”, se arată în comunicatul DNA.

Din pricina calității de inculpat, mai mulți dintre liderii PSD nu și-au primit banii înapoi de la partid. Printre aceștia se numără Rovana Plumb, Claudiu Manda sau Natalia Intotero.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×