Mircea Badea s-a amuzat pe seama Laurei Codruţa Kovesi, după ce a obţinut locul doi la votul din Consiliul UE

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
21/02/2019, 14:24
Mircea Badea s-a amuzat pe seama Laurei Codruţa Kovesi, după ce a obţinut locul doi la votul din Consiliul UE GALERIE FOTO
Mircea Badea s-a amuzat copios de locul ocupat de Laura Codruta Kovesi in cursa pentru sefia Parchetului European

Jurnalistul Mircea Badea s-a amuzat copios, după ce Laura Codruța Kovesi a obținut locul doi în cursa pentru funcția de comisar european șef. Fosta șefă a DNA s-a clasat pe locul II, la egalitate cu locul III!

„Kovesi nu se duce acolo să dea un concurs pentru funcţia de Procuror European, ci este un act politic” sublinind că „votul se mai negociază”, citând pe Monica Macovei. Reamintim că pe primul loc a fost candidatul francez, Jean Francois Bohnert şi pe locul doi a fost candidatul german Andres Ritter şi Laura Codruţa Kovesi.

Mircea Badea s-a amuzat după ce Laura Codruța Kovesi a ieșit pe locul II pentru șefia Parchetului European

Mircea Badea a mai spus în timpul emisiunii sale de la Antena 1 că Laura Codruța Kovesi va merge la închisoare, dacă Sebastian Ghiță are probe, pe care omul de televiziune a recunoscut că nu le-a văzut.

Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe locul 2 la votul ambasadorilor în Consiliul UE, iar ambasadorul României se pare că a votat pentru candidatul francez, ca urmare a mandatului dat de Guvernul României, potrivit unor surse europene, citate de Pro TV.

Mircea Badea despre Laura Codruta Kovesi
Mircea Badea spune că Laura Codruta Kovesi va merge la puscarie

Candidatul francez a avut 50 de voturi, iar Kovesi și cel german – 29 de voturi. Imediat după vot, europarlamentarul Siegfried Mureșan a postat un mesaj pe o rețea de socializare în care cere explicații Guvernului României referitor la mandatul cu care a mers la vot reprezentanții României.

Europarlamentarul Siegfried Mureșan cere socoteală Guvernului României

”Cer Guvernului României să ne spună public dacă a supus la vot numirea Procurorului European astăzi în Reuniunea ambasadorilor la Uniunea Europeană din statele membre. În agenda oficială a reuniunii scria „procesul de pregătire în cadrul Consiliului”. Cer sa ne spună ce s-a votat astăzi și ce rol are votul dat astăzi în procedura de selecție a Procurorului European.

Noi, Parlamentul European, am fost mereu extrem de transparenți; am comunicat din timp că va avea loc audierea celor 3 candidați în data de 26 februarie în Comisia pentru libertăți civile și în Comisia pentru control bugetar din Parlamentul European. Cer, de asemenea, Guvernului României, să spună public ce mandat a avut România in ședința Consiliului, mai exact, cum a votat delegația României care a condus reuniunea de astăzi. Președinția română a Consiliului Uniunii Europene este a poporului român, iar Guvernul României trebuie să facă politica oamenilor, nu doar a lui Liviu Dragnea și Tudorel Toader. Guvernul are obligația să fie transparent”, este mesajul europarlamentarului român.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×