Ministrul Sănătății a trimis Corpul de Control la Spitalul Universitar de Urgență București

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
10/02/2020, 17:04
Ministrul Sănătății a trimis Corpul de Control la Spitalul Universitar de Urgență București
Victor Costache, ministrul Sănătății Sursa foto: Facebook Victor Costache

Corpul de Control al Ministerului Sănătății a fost trimis la Spitalul Universitar de Urgență din București prin dispoziția ministrului Victor Costache, au afirmat surse din minister, citate de HotNews. Decizia a fost influențată de scandalurile recente în care spitalul a fost protagonist.

Controlul efectiv urmează să înceapă în cursul zilei de mâine.

Unul dintre aspectele care vor fi verificate este existența avizelor de funcționare a aparaturii de radiologie de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN).

Lipsa acestor avize, obligatorii potrivit prevederilor legale, a fost reclamată de către Daniel Simion, asistent la Spitalul Universitar.

Recent, deputatul Emanuel Ungureanu a postat pe Facebook fotografii care ar fi arătat cadavre lăsate pe targă pe scările de serviciu ale spitalului, deși normele legale au prevederi speciale despre modul în care sunt tratate corpurile celor decedați în unitățile spitalicești.

ORIBIL! La Spitalul Universitar de Urgență București patronat de iubita lui Sorin Oprescu, Adriana Nica, morții sunt abandonați cu orele pe scările interioare în dispreț total față de cel decedat. Pe lângă aspectele de bun simț care țin de respectul pentru cel decedat și pentru cei vii care circulă pe scările interioare ale spitalului și sunt expuși la supliciul de a vedea un mort înfășurat în cearceaf lângă scări, conducerea spitalului a încălcat o procedură operațională instituită în mandatul vechiului manager al Spitalului Universitar de Urgență București, Cârstoiu.

Conform acestei proceduri, pe fiecare etaj din acest spital, trebuia amenajată o cameră specială unde după ce se constată decesul unei persoane, cadavrul este păstrat 2 ore pe secția unde a decedat bolnavul și apoi este dus la morgă”, scria Ungureanu, pe 16 ianuarie.

Deputatul reclama și faptul că în spital pot fi văzuți și câini vagabonzi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×