Ministrul Muncii a vorbit despre creșterile salariale din anul 2020! Cine bate pasul pe loc!

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
15/12/2019, 09:43
Ministrul Muncii a vorbit despre creșterile salariale din anul 2020! Cine bate pasul pe loc!
Ministrul Muncii a vorbit despre creșterile salariale din anul 2020. Sursa foto: presasm.ro

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a vorbit despre creșterea salariului minim, dar înghețarea salariului minim pentru absolvenții de facultate. Așadar, reprezentantul ministerului Muncii a explicat de ce absolvenții de facultate nu vor primi un salariu mai mare în anul 2020.

Ministrul Muncii a vorbit despre creșterile salariale din anul 2020

Violeta Alexandru a spus că analiza a fost făcută repede, dar în mod foarte profesionist, iar creșterile nu au fost făcute din motive electorale, cum s-a întâmplat în guvernarea trecută.

„Cum am ajuns la aceste sume? Vă asigur că nu „din pix”, pe calcule electorale, cum s-a tot făcut. Creşterea a fost decisă la finalul unei susţinute activităţi de analiză făcută într-un timp scurt, dar cu seriozitate. Am vrut să nu se mai ia decizii de creştere fără analiza impactului.

”Eu spun că am atins ceea ce ne-am propus”

Aşa că, în primele zile după preluarea guvernării, am făcut rapid un grup de lucru: Cancelaria Prim-Ministrului, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Finanţelor Publice şi s-a muncit ca să se livreze rezultate cât de repede posibil. Timp în care ne-am consultat cu toţi partenerii, cei prevăzuţi de lege dar, de fapt, cu oricine a fost interesat şi a dorit să îşi exprime un punct de vedere.

Toate sub presiunea timpului – ne-am dorit să fim şi eficienţi, dar şi respectuoşi cu angajatorii care urmăreau subiectul. Oameni care aveau nevoie să ştie care este decizia finală pentru a-şi putea adapta bugetele de salarii pe 2020. Eu spun că am atins ceea ce ne-am propus”, a scris, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Guvernul Orban a anunțat recent că salariul minim va crește, din 2020, la 2.230 de lei brut, de la 2.080 de lei, însă în cazul salariului minim pentru cei cu facultate valoarea rămâne pe loc, la 2.350 de lei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×