Ministrul Internelor și premierul își pasează decizia legată de soarta lui Raed Arafat! „Domnul Arafat a mai căzut un guvern!”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
15/12/2019, 08:45
Ministrul Internelor și premierul își pasează decizia legată de soarta lui Raed Arafat! „Domnul Arafat a mai căzut un guvern!”
Ministrul Internelor și premierul își pasează decizia legată de Raed Arafat. Sursa foto: bugetul.ro

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a pasat decizia privind demiterea sau nu a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat! Ministrul a declarat că funcția de secretar de stat ocupată de Arafat este una politică, iar cel care îl poate demite este premierul României, potrivit Agerpres.

Ministrul Internelor și premierul își pasează decizia legată de Raed Arafat

” Vreau să se înţeleagă faptul că auditul nu se face pentru o persoană, un inspector şef sau un secretar de stat. Persoana de care m-aţi întrebat, Raed Arafat, este secretar de stat, nu este şeful profesional al unei structuri. Secretarul de stat este o funcţie politică, fiind demnitar propus, şi semnat prin decizia premierului.

Deci nu ţine de ministrul de resort numirea secretarilor de stat. Este decizia premierului şi a Guvernului. Aşadar este o problemă falsă, pe care unii o generează în spaţiul public, probabil interesaţi de a face o mică diversiune. Nu ştiu care e cauza, dar cu siguranţă o voi afla”, a spus Marcel Vela.

”Indiferent cine a fost la putere, domnul Arafat și-a păstrat funcția”

Întrebat la Digi24 dacă va avea curaj să îl demită pe Raed Arafat în contextul scandal de la ISU, Ludovic Orban, premierul desemnat, a spus că nu este vorba despre așa ceva. „Aici nu e vorba de curaj. Aici este vorba de o decizie care trebuie luată în mod obiectiv, nu trebuie luată sub impreiul unor emoții care au fost provocate, e revoltător să vezi ce se întâmplă în imaginile respective. În urma unor analize foarte serioase, ministrul de Interne va formula propunerea în cazul respectiv”, a declarat Ludovic Orban la Digi24.

Ludovic Orban aruncă pisica în curtea ministrului Internelor, iar acesta i-o pasează înapoi! Motivul ar fi unul destul de simplu, pe care l-a și recunoscut Ludovic Orban, invitat la Digi 24.

„Domnul Arafat a mai căzut un guvern, când au încercat să îl demită în 2011. Au fost demonstrațiile din iarna 2011-2012 și până la urmă a căzut Guvernul Boc”, a adăugat premierul desemnat.

„Asta a fost interesant, că indiferent cine a fost la putere, domnul Arafat și-a păstrat funcția. A avut și rezultate, în materie de situații de urgență, este un om cu mare experiență. Trebuie cântărit întotdeauna pentru a lua o decizie obiectivă, conformă”, a mai spus Orban.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×