Ministrul Finanțelor a refuzat audierea la Senat: ”Nu este clar ce doriți să analizați”. Daniel Zamfir: ”E praf și făcut în pantaloni”

Adrian Ilie   
în Stiri mondene
04/02/2020, 12:09
Ministrul Finanțelor a refuzat audierea la Senat: ”Nu este clar ce doriți să analizați”. Daniel Zamfir: ”E praf și făcut în pantaloni”
MInistrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu Sursa foto: Hepta

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a trimis o scrisoare Comisiei de buget-finanțe a Senatului și Comisiei economice în care susține că nu va veni la audierea la care fost chemat deoarece invitația nu este formulată în termenii ”economico-financiari consacrați”. În replică, președintele Comisiei economice, senatorul PSD Daniel Zamfir susține că ministrul ”e praf și făcut în pantaloni”.

Cine se ocupă de creditare

Cele două comisii aveau programată audierea lui Florin Cîțu, de la ora 11, cei doi președinți ai comisiilor, Viorel Arcaș și Daniel Zamfir, ambii de la PSD, stabilind ca temă ”Analizarea aspectelor referitoare la efectul major al politicii de creditare derulată de Ministerul Finanțelor Publice, respectiv contractarea sistemativă de datorie publică”.

În răspunsul primit de la Ministerul Finanțelor este ironizată formularea temei fixate, Cîțu afirmând că de creditare se ocupă băncile, nu MFP.

”Ministerul nu se preocupă de politica de creditare a țării și nici de contractarea de datorie publică. Dacă nu cumva este o confuzie sau o eroare de redactare în invitație pe care ne-ați făcut-o, vă informăm că alte instituții, respectiv băncile comerciale se ocupă de politica de creditare. În al doilea rând nu este foarte clar ce doriți să analizați în legătură cu contractarea sistematică de datorie publică, întrucât această definiție nu apare nicăieri printre atribuțiile MFP”, se arată în scrisoarea trimisă de Cîțu la Parlament.

Ministrul cere reformularea invitației în ”termenii economico-financiari consacrați”.

”Cîțule, nu scapi!”

Răspunsul ironic al lui Cîțu a provocat iritarea președintelui Comisiei economice, Daniel Zamfir, care a ripostat printr-o postare pe Facebook, intitulată ”Laș și ticălos”.

”Omul nostru e praf și făcut în pantaloni, asta e clar (…) Cîțule, nu scapi! Așa cum am aflat că primești comisioane în off-shore, vom afla curând și pentru cine ai făcut tu împrumuturile de 4 miliarde de euro… Se strânge lațul, Cîțule!”, a scris Daniel Zamfir.

Senatorul PSD îi impută ministrului că refuză să dea explicații Parlamentului, deși cere audierea foștilor premieri din guvernarea PSD, cerere făcută de Cîțu pe Facebook în urmă cu două zile. ”Românii trebuie să știe cu nume și prenume cine a distrus economia în ultimii trei ani”, scria Cîțu pe Facebook

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×