Ministrul Educației, anunț pentru elevii care dau examenul de Bacalaureat sau Evaluarea Națională: “Nici nu mă gândesc la teste grilă la Română”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
07/11/2019, 12:57
Ministrul Educației, anunț pentru elevii care dau examenul de Bacalaureat sau Evaluarea Națională: “Nici nu mă gândesc la teste grilă la Română”
Ministrul Educației nu vrea teste grilă la Bacalaureat și Evaluare Națională. Sursa foto: digi24.ro

Noul ministru al Educației vine cu vești proaste pentru elevii care sperau să dea la examenul de Bacalaureat sau la Evaluarea Națională teste grilă. Monica Anisie a susținut o conferință de presă, la preluarea mandatului de ministru al Educației, în care a trasat câteva direcții ale mandatului său.

Ministrul Educației nu vrea teste grilă la Bacalaureat și Evaluare Națională

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că nici nu se gândeşte la introducerea testelor grilă la BAC şi Evaluarea Naţională, în anul 2020. „Având în vedere că am criticat vehement măsura testelor grilă la examene – și gândiți-vă la teste grilă la Limba română – nici nu mă gândesc”, a declarat noul ministru al Educației, potrivit edupedu.ro.

„Rămân modelele de subiecte care au fost publicate. Nu luăm decizii peste noapte, așa cum spunea și premierul, nu schimbăm regulile în timpul jocului”, a anunțat Monica Anisie, în cadrul conferinței de preluare a mandatului de ministru al Educației.

Monica Anisie are un atestat luat la Academia Națională de Informații

În ceea ce privește evaluarea de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, Anisie a anunțat că decizia sa este de a digitaliza aceste evaluări, pentru a reduce birocrația.

Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, în guvernul lui Ludovic Orban, este profesoară de Limba și literatura română la Colegiul ”Tudor Vianu” din București.

Are 46 de ani si a fost consilier la Cotroceni în mandatul fostului președinte Traian Băsescu și secretar de stat în Guvernul Cioloș. Monica Anisie a mai lucrat în Ministerul Educaţiei. A intrat în minister în perioada 2011-2012, când a fost secretar general adjunct la Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

În 1996 a absolvit cu diploma de Licență, Universitatea București, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, iar în 2008 a luat diploma Master, pe Management educațional, la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA). Mai are un Master pe Integrare Europeana si problematica socială, la Facultatea de Științe politice, Sociologie și Relații Internaționale, iar în 2011 a primit un atestat, OSCINT pentru Management educațional preuniversitar, la Academia Națională de Informații.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×