Ministrul Muncii, Marius Budăi, a rămas fără permis de conducere! Care a fost motivul

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
15/02/2019, 15:46
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a rămas fără permis de conducere! Care a fost motivul
Marius Budăi a rămas fără permis

Probleme pentru Marius Budăi. Ministrul Muncii a rămas fără permis de conducere, dintr-un motiv incredibil. Acesta a fost sancționat de polițiștii de la Serviciul Rutier Iași cu ridicarea permisului, doarece conducea pe șosea cu mare viteză.

Marius Budăi a fost prins, în urmă cu câteva zile, de către polițiștii de la Serviciul Rutier, circulând pe DE 583, în afara localității Suceava, cu o viteză care depășea cu mult limita legală stabilită pentru sectorul de drum respectiv. Astfel,  ministrul muncii nu avea voie să depășească viteza legală de  70 km/h.  Pentru isprava sa, Marius Budăi s-a ales nu doar cu suspendarea permisului pentru o perioadă de 90 de zile, dar și cu o amendă de 1.305 lei.

Marius Budăi, reacție pe tema bugetului

Ministrul Muncii a intervenit în scandalul provocat de bugetul pe 2019, oferind totodată explicații în ceea ce privește una dintre cele mai vulnerabile categorii sociale. „Observ cu regret că o categorie de persoane care sunt destul de lovite de soartă, şi anume persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, sunt folosite ca material politic şi este un lucru foarte foarte grav. În primul rând, indemnizaţia persoanelor cu dizabilităţi nu a fost transferată autorităţilor publice locale, acea indemnizaţie, alături de venitul minim garantat, este plătită în continuare prin Ministerul Muncii, şi anume prin agenţiile judeţene de prestaţii şi inspecţie socială. Este prima dezinformare. A doua: indemnizaţiile însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi, asistenţilor personali, erau începând cu anul 2000 în grija autorităţilor publice locale, cu centralizare prin Ministerul Muncii şi cu achitare directă a sumei până la 90%, cum spunea bugetul, din bugetul Ministerului Finanţelor Publice” , a spus Marius Budăi în plenul comun al Parlamentului.

Ministrul Culturii a devenit pieton
Ministrul Culturii a devenit pieton

„În execuţia bugetară a anului 2018, sumele plătite de către Ministerul Finanţelor, la centralizarea Ministerului Muncii, pentru plata însoţitorilor şi a asistenţilor personali, suma totală este de 4,96 miliarde lei (5 miliarde lei). Suma suplimentară prevăzută pentru suplimentarea bugetelor locale este de 10,2 miliarde lei. 5 vizavi 10. Vor fi sau nu vor fi bani? Dar şi aşa: această prevedere din articolul 5 alineatul 7 a legii bugetului pe anul 2019 este susţinută în continuare de prevederile articolului 6 alineatele 10, 17, 19 şi 20, care nu fac altceva decât să ne spună, în cascadă, că dacă vor fi anumite cazuri răzleţe unde primăriile, din reechilibrare, din rămânerea la dispoziţia primăriilor a unităţilor locale administrativ-teritoriale a 100% din impozitul pe venit, la echilibrările care vor fi făcute pe parcursul anului, dacă şi aşa vor fi probleme, e trecut în lege, negru pe alb, că intervine bugetul de stat şi rezolvă această chestiune.” , a mai spus ministrul Muncii.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×